Direktörerna vill ha sina bonusar kvar

Finansinspektionen vill ta fram nya regler kring detta med bonusar för att undvika skyhöga bonusar och undvika problem i företagen och ekonomin på grund av bonussystemen. Sen går ut man ut med en remissrunda och vilka frågar man. Jo bonusdirektörerna, deras företag och deras organisationer. Är det nån som då blir förvånad över att remissinstanserna är negativa tilld et nya förslaget. Självklart inte.

Det framstår som ytterst oseriöst att fråga de som är själva problemet, direktörerna oh näringslivsföreträdarna om råd när problemet ska åtgärdas. Det kan ju då inte bli nån bra åtgärd. Det är ungefär som att fråga värdetransportrånarna om hur man ska minska möjlighterna till värdetransportrån. Så jävla dumt.

Intressant?
Borgarmedia: SVD, DN, VA1, 2,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Kuno

  Att detta kan fortgå visar att de med makt kan sopa undan frågor på ett mycket effektivt sätt. Det var inte länge sedan en ekonomijournalist på SvD (minns inte namnet) återigen påminde om att det finns massvis med forskning som talar emot bonusar till redan välbetalda.

 • Jo, jag blir mycket överraskad. Företagens toppar har ju alltid hävdat att det är deras enorma kompetens som kräva dessa bonusar. Men idag – då deras inkompetens så klart har bevisats, så torde de inte ha några bra argument för höga VD-bonusar kvar.
  Att de inte ens förmår vara konsekventa i sina resonemang, visar ytterligare hur inkompetenta de är alltså :-(.

  • Anders_S

   Men eftersom de är så inkompetenta förstår de inte heller att de är det och kan alltså inte förstå att bonusarna är fel utan vill ha dem kvar.