Norges högre dödstal i svininfluensan

Norge har ju haft en högre dödlighet i svininfluensan än andra länder. Dödligheten i Norge är dock även den mycket låg i jämförelse med antalet döda i en vanlig influensaepidemi. I en vanlig influensapeidemi ett helt vanligt år i Sverige dör omkring 500 till 3000 personer enligt tidskriften Forskning & Framsteg. I svininfluensa har det dött 11 personer än så länge och en beräknad dödsssiffra om vaccination utelämnats är ungefär 6o döda allt som allt.

Men man har ju funderat över varför Norge har haft ett högre dödstal och nu kanske man har hittat anledningen. Det verkar som om ett muterat virus härjar i Norge. Men kanske spelar detingen roll då samma variant har hittats i Sverige som ju har lägre dödstal. Viruset anses inte speciellt mycket falrigare än det icke-muterade svininfluensaviruset men kan kanske orsaka fler lungproblem och därmed några fler döda. Men, som sagt, svininfluensa är inte speciellt allvarlig för de allra flesta som får den och dödligheten är den vanliga för influensa i de åldersgrupper som får den. Men genom att så få gamla insjuknar är den totala dödligheten låg.

Nu är dock inte Norge ensamt om muterade svininfluensavirus. Mutationer har hittats i fler länder, men ingen av mutationerna anses farligare än originalet. Dessutom så tycks det som om vaccinet duger mot dem alla.

Läs också:

Intressant?
Bloggat: Scaber Nestor, Jinge,
Borgarmedia: SVD1, 2, 3, DN, GP, BLT1, 2, SMP1, 2, 3, AB1, 2, DB, VG,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements
 • Svensk mann d??de etter å ha tatt svine-influensa-vaksinen!
  Er det nå grunn til at folk fortsetter å stole blindt på feilinformasjonen FHI kommer med?
  Selv har jeg ikke den minste tvil om at man på nyåret og fremover at man her i landet vil få oppleve lignende tragedier og en stor ??kende prosent av syke mennesker som f??lge av at de har tatt denne sv?¶rt helsefarlige Pandemrix vaksinen med mye kvikks??lvinnhold i!

  http://www.vg.no/helse/svineinfluensa/artikkel.php?artid=590295

  Lise Tollefsen Slembe
  Leder for Borgerrettighetspartiet (BRP)
  og HULK org. (hjelp til unge i alvorlige livskriser)
  http://www.hulk.no

  • Anders_S

   Lise: Mannen tillhörde en grupp som inte borde vaccinerats samtidigt som mannen tillhörde en riskgrupp då han fått ett nytt hjärta. Sjukvården gjorde ett misstag. Det var inte vaccinet i sig som var farligt utan vaccinet i kombination med nåt annat.

 • Pingback: Svininfluensans kulmen | Svensson()