Regeringen planerar försämringar av sjukersättningen

fkassaRegeringen fortsätter på den inslagna vägen. Försämringar ska genomföras. Försämringar för arbetare, fattiga, sjuka och gamla alltså. Nu ska sjukersättningen för unga och de som är nya på ett arbete försämras rejält genom att man ska ändra systemet så att sjukersättningen ska baseras på tidigare inkomster och inte på den förväntade inkomsten de närmaste 12 månaderna.

Förändringen innebär förmodligen en avsevärd försämring för folk som haft det svårt och folk som är unga. Detta om inte en garantiersättning på en nivå som folk kan leva på införs. Det hela handlar faktiskt delvis om att regeringen med repressiva åtgärder ska försöka uppfostra folk. Deras vanliga metod för att råda bot på problem alltså.

Borgaralliansens väg innebär alltså försämrimgar för fattiga och mer repression. Det låter som om de vill skapa ett ganska obehagligt samhälle faktiskt.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Advertisements
 1. Pingback: Kors i taket, DN-ledaren kritiserar högerregeringens politik | Kulturbloggen

 2. Pingback: Claeskrantz.se » Alliansen arbetslinje – Ta bort sjukpenning för nyanställda

 3. När S för många många år sedan införde samma, fast hårdare regler mot den som var arbetslös och startade t.ex en liten bilverkstad” så var det ok enligt vänsterkanten. Då var det ingen väg mot ett obehagligt samhälle.

  Standardsvar från försäkringskassan utifrån S regeringens regler kunde vara -”Du kan inte ta ut marknadsmässig montörslön från din verkstad första året. Därför får du bara halv sjukpenning om du blir sjuk” När montören sedan tog ut marknadsmässig lön fick han ändå under straffansvar ( skatte- och bokföringsbrott ) betala arbetsgivaravgift och sjukförsäkringsavgift på hela lönen. Men han hade som sagt ändå bara halv sjukpenning.

  Det borgarna nu gör mot människor i stort, försöker vänstern mot företagare. Repressiva åtgärder mot någon grupp skapar motsättningar i samhället och fungerar inte.

  • Erik: Har du några som helst belägg för att vänsterkanten skulle ha stått för det som du skriver? Har du något som helst belägg för att jag gör det? SJälvklart inte eftersom du har fel.

   Jag är företagare (mot min vilja) och jag har liksom ingen sjukersättning alls. De flesta av mina syskon är företagare och vänster. Varför skulle jag tycka det var rätt att småföretagare ska få det dåligt genom orättvisa sjukkasseregler?

   Du styrs av fördomar som inte är förankrade i verkligeten och vet förmodligen väldigt lite om densamma vad det gäller vanligt arbetande folk.

 4. Erik, om du kollar lite noggrannare så ser du att sossarna vill rätta till det misstaget genom att införa bättre villkor för företagare.
  Alliansen däremot fortsätter att bygga ett RÅTT samhälle där endast de starka får del av pengar och sjukvård.

 5. Pingback: adventskalendern :: Lata och tanklösa svenskar :: November :: 2009

 6. Anders_S För mig ligger S på vänsterkanten, S införde reglerna och lagarna och därför har jag belägg för att vänsterkanten stått för reglerna de införde. Precis som jag har belägg för att högerkanten nu vill införa motsvarande regler för alla.

  Det jag skriver är att repressiva åtgärder mot någon grupp alltid ger en farlig rekyl bakåt genom motsättningar och inte fungerar. Borgarnas nya förslag är fel och S regler som infördes för länge sedan är fel. Jag tycker att sådana regler är en väg mot ett obehagligt samhälle oavsett vilken grupp som råkar illa ut.

  • EriK: Du har inga som helst belägg alltså. S är inte mer vänster än min högra fot. Sossarna kan mycket väl ha haft fel tidigare, men du försökte göra mig ansvarig för det och det är jag ju knappast. Jag är inte sosse och har naturligtvis inget som helst ansvar för deras tokigheter.

   Repressiva åtgärder är oftast inte effektivt och därför fel. Därom är vi överens. I detta fall har borgarna fel och det var vad jag skrev om.

 7. Olof… Jag kan inte se att något block, varken V eller H bryr sig om småföretagare eller de som bygger företag t.ex fåmansföretag. Några procents förändring av arbetsgivaravgifter hit eller dit, små justeringar av LAS, etc etc ger inga stora förändringar… Det som kallas bättre villkor av politikerna, oavsett block, är betydelselöst. Om ett företags vara eller inte vara är beroende av några procents förändring av arbetsgivaravgiften, LAS eller inte LAS etc etc så är det ändå kört med företaget. Problemen ligger på en annan nivå och varierar mellan branscher. Ett problem som är väsentligt större än LAS, arbetsgivaravgift etc är för många småföretagare t.ex Intrastatredovisningen och EU’s momsregler..

  Jag tror dock man skulle komma långt med respekt, förtroende, förståelse och empati mellan alla grupper i samhället.

 8. Pingback: Kildén & Åsman » Bloggarkiv » Matkupongernas USA