Nästan 50% positiva till minaretbyggen

44 % av det svenska folket är för att minareter ska få byggas och 30 % är tveksamma till ett förbud. Endast 26% är för ett minaretförbud. Det är de 26 % som i Sverige brukar vara främlingsfientliga på ett eller annat sätt. Andelen främlinsrädda, främlingsfientliga och rasistiska brukar var i den storleksordningen oavsett vilken främlingsfientlig eller rasistisk fråga man ställer.

Men frågan rä naturligtvis en icke-fråga. Det finns endast 100 000 muslimer i Sverige och anatlet moskéer som kan tänaks byggas är förmodligen inte ens lika många som antalet pingstkyrkor. Men det är symptomatiskt att SVT överhuvudtaget ställer frågan. Skulle man varit lika tänd på att ställa frågan om det ska få byggas mer judiska gravkapell? Knappast. Att SVT ställer frågan om minareterna är bara det ett tecken på islamofobi. SVT hjälper på det sättet faktiskt till med att göra islamofobi till en rumsren form av rasism och främlingsfientlighet. Detsamma gör annan media som fokuserar på minoriteten i undersökningen istället för på majoriteten.

Sen skulle ett förbud naturligtvis inte vara meningsfullt i Sverige (det skulle inte ens vara lagligt vad jag förstår). Sverige har mängder med kyrkor. Många av dessa behövs inte längre. Svenska Kyrkan kommer att sälja av en hel del kan man misstänka. Det är då bara för en muslimsk församling att köpa kyrkan och sen bygga om den till en moské. Den typen av konverteringar har ju varit vanligt i historien. Se exempelvis Agia Sofia i Istanbul. Torn som kan användas till minaret finns ju dessutom redan på de flesta kyrkor. Och vips blev ett förbud mot att bygga minareter meningslös. Och kanske lite mindre laddat.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements

One Reply to “Nästan 50% positiva till minaretbyggen”

  1. Håller med, helt jävla sjuk fråga att ställa.

    Som att fråga:
    Bör kristna få bygga kyrkor? Bör moderater få ha trädgårdstomtar?

Kommentarer inaktiverade.