Erik Penser Bank – Pensers comeback

Del 11 av 24 i serien Bankerna

Efter att Erik Penser förlorat sitt stora företagsimperium som han byggde upp med hjälp av diverse spekulativa metoder på 1970- och 1980-talen så startade han 1984 en mindre fondkommissionärsfirma, Erik Penser Fondkommission AB som dotterbolag i Erik Penser AB. Han äger personligen 100 % av aktierna i Erik Penser AB via Yggdrasil AB där den gamle vapendragaren Lars Thulin fortfarande är VD. En börsintroduktion har varit planerad men blivit skrinlagd. Yggdrasil har sålt av alla innehav som inte direkt har med finansverksamhet att göra och även en del sådan verksamhet som exempelvis Erik Penser Fonder AB som ska säljas till finska Evli.

Erik Penser Fondkommission AB heter numera Erik Penser Bank AB och är en liten nischbank inriktad på mycket välbärgade kunder. Både när det gäller investment banking, private banking och asset management. Tvivelaktiga affärer tycks Penser dock inte helt ha upphört med.

Läs mer: Newsdesk1, 2, AV1, 2, Aktiespararna, VA1, 2, E24_1, 2, 3, DI, Norran, RT1, 2, 3, 4, TV4,

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Blogged with the Flock Browser

Tags: , , , , ,

Series Navigation<< Alfred Berg – arvtagare till Sveriges första börsmäklareSundsvallsbanken – träpatronernas bank >>
Advertisements

One Reply to “Erik Penser Bank – Pensers comeback”

Kommentarer inaktiverade.