Cyniska västländer

klimademo

När världens rika länder lägger förslag på hur klimatet ska räddas så försöker man själva smita undan ansvar. Det är västvärlden som står för de stora utsläppen i världen och som har störst utsläpp per capita (per person). Det betyder att västvärlden borde vidta större åtgärder än andra för att minska utsläppen av växthusgaser.

Men när man formulerar förslag så lägger man den stora bördan på världens fattiga länder istället. Något som förstås får dessa länder att gå i taket. Det är oseriöst, politiskt oansvarigt och ett tecken på en forsatt kolonial attityd från västvärldens rika länder gentemot världens fattiga folk och länder. Bedrövligt.

Andra förslag till kapitalistiska, marknadsmässiga lösningar för att åtgärda klimatproblemen från rika länder verkar inte heller fungera så bra.

Intressant?
Läs mer: ETC1, 2, 3, 4, Röda Malmö, Kildén & Åsman, B&P, Arbetaren, Fria,
Läs också: Praktisk info inför klimatdemon i Köpenhamn, COP 15: Hvad sker der 12. december?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements