Fifflare och skattesmitare går fri

Del 5 av 16 i serien Ekonomiska fifflare

posenerFifflaren Joachim Posener som gömt sig undan den svenska rättvisan i många år har nu fått sina misstänkta brott i Trustorhärvan avskrivna av åklagaren. Detta eftersom det brott åklagaren eventuellt anser sig kunna bevisa är preskriberat. Det är tråkigt att eventuella brottslingar på detta sätt kan klara sig från åtal. Huruvida han är skyldig till brott får vi därmed inte heller reda på.

Skatteskulden som Posener har kvarstår dock till 2012. Eftersom han tycks ha pengar att leva i utlandet för så tycker jag nog han borde kunna ta sitt ansvar och komma till Sverige för att betala sin skuld, eller i alla fall en del av sin skuld. Men det är väl knappast troligt att en fifflare och skattesmitare som Posener ändå verkar vara kan visa sig ansvarfull gentemot något annat än sin egen plånbok.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Series Navigation<< La Reine-mannen åtalad för bedrägeriFifflaren och lurendrejaren Victor Muller >>
Advertisements