Oacceptabelt polistillslag mot CJA i Köpenhamn

Den danska polisen har idag på förmiddagen omringat Climate Justice Actions lokaler på Ragnhildsgade på Østerbro i Köpenhamn. Det är en av dess aktioner om är så vanlig på olika toppmöten. Polisen omringar olika aktivtistcenter och trakasserar aktivister på olika sätt. Resultate blir ofta att man skapar mer problem än man löser. Polisens aktioner uppfattas som provocerande och aggressiva. Man känner sig förödmjukad och blir förbannad. Risken för konfrontationer med polisen ökar därmed och polisen har skapat precis det som de ville undvika. Den typen av polisiära trakasserier som pågår på Ragnhildsgade och de gripanden som genomförts på olika platser är enligt min mening, i huvudsak helt oacceptabla.

Intressant?
Borgarmedia: Politiken,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements