Mer signalspaning – inte bara FRA

Inte bara FRA ska få bedriva signalspaning i kabelnätet. Även Säpo ska förmodligen få göra det i egen regi. Detta om den snabbutredning som nu ska tillsättas föreslår det. I nuvarande politiska klimat så finns det väl heller inget tvivel om att utredningens förslag kommer att bli som ett betällningsjobb från vår repressionskåta regering.

Anledningen till att Säpo eventuellt ska få signalspana själva är att deras möjligheter att beställa signalspaning från FRA tagits bort. Så istället för en storebror kommer vi att få två som lyssnar på den mesta trafiken på internet och i telefon. Det rätta vore att göra det omvända. Sluta avlyssna alla och envar. Sluta med hemlighetsmakeri, sluta registrera och övervaka folk som aldrig begått något brott eller en planerat att begå något brott.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements

4 Replies to “Mer signalspaning – inte bara FRA”

  1. FRA:s övervaskning var ju bara avsedd för att regeringen skulle kunna övervaka hela svenska folket. Både polisen och SÄPO var ju mycket negativa till FRA:s övervakning.

Kommentarer inaktiverade.