Hårt polistryck mot Reclaim Power

reclaimpowerDe som samlats vid Tårnby station har lyckats bege sig iväg från stationsområdet och tågar mot Bella Center hårt pressade av polisen som omringar demonstrationen, på omkring 2000 personer, från alla håll. Demonstranterna har pressats ihop och har mycket liten rörelsefrihet.

Vid Örestads station har däremot det så kallade gröna blocket stoppats av polisens och massomhändertganden har påbörjats. Det fins omkring 500 aktivister på platsen och hittills har omkirng 50 omhändertagits och de behandlas lika illa som människor behandlats vid tidgare massomhändertaganden:

Kl. 10.02
Modkrafts udsendte fortæller, at tre grupper af demonstranter nu er sat i strips og anholdt ved Ørestad Station. Det drejer sig om mindst 50 mennesker, som tidligere i dag forsøgte at forlade stationsområdet for at komme mod Bella Center.

Kl. 9.55
Demonstranter fra det globale syd har indtaget fortroppen af demonstrationen fra Tårnby Station.

Demonstrationen er pakket ind i betjente i gule veste og kasketter. Betjentene har trængt demonstrationen sammen så den kun fylder den ene vejbane. I vejsiden af demonstraionen følges demonstrationen desuden af ti fyldte mandskabsvogne. På den anden side er der betjente i veste og bebyggelse.

Demonstanterne klager over politiets pres. Man er så mange, at det er svært at være i én vejbane. Modkrafts udsendte vurderer antallet til omkring 2.000 personer.

Kl 9.54
15 anholdt bag Fields. Yderligere 30 demonstranter omringet af politiet, som beder dem sætte sig ned.

JPEG - 31.7 kb
Anholdte ved Fields. Foto: Pilip Soos.

Kl 9.50
Et forsøg på samlet at bevæge sig igennem politiets kæder ved Ørestad Station er mislykkedes. Nogle demonstranter bevæger sig tilbage mod stationen, andre løber i spredte grupper i terrænet

Kl. 9.47
Grøn Blok har spredt sig i området omkring Ørestad Station – blandt andet på parkeringspladsen ved indkøbscenteret Fields. Politiet har sat hunde ind mod de ulydige klimaaktivister

Intressant?
Borgarmedia: Politiken1, 2, 3, Sydsvenskan1, 2, KVP,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Advertisements