Så har då snön kommit till Göteborg också

07janvinterwebb

USA:s östkust, hela Sverige och stora delar av Europa har haft snökaos och mera normala snöfall. Det har varit snötäckt nästan överallt i Sverige utom i ett litet litet hörn på västkusten, nämligen i Göteborgsområdet. Här har det bara varit kallt. Men i natt kom snön även hit till Göteborg. Det ligger ett täcke med några centimeter snö på allting, men nåt  kaos kan man inte direkt prata om.

Så blev då årets kortaste dag på ett sätt inte årets mörkaste. Snön lyser upp midvinterna så att det känns lättare att leva. Det är vackert. I Sverige är det väl inte direkt någon som dör av kylan och snön (annat än i trafikolyckor då), men på kontinenten fryser folk ihjäl då man bor för dåligt, eller inte har nån bostad alls när kylan slår till ordentligt. De utslagna, fattiga och gamla är de som betalar för ländernas bristande bostadsstandard, bostadsbrist och bristande sociala välfärd.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements

2 Replies to “Så har då snön kommit till Göteborg också”

  1. Ja, det är hemskt att så många lider när vintern kommer… Men man får göra det roligaste man kan av snön, och jag åkte pulka i Redbergsparken med en glad skällande hund hoppandes runt mig! Livskvalité!

    1. Helt riktigt gjort Nicklas. Det är också otroligt vackert med snö och så blir det ju ljusare. VIlket verkligen kan behöva vid den här årstiden. Det är inte kylan och snöns fel att folk lider av det. Det är politikens fel. Borgerlig politik som orsakar sociala orättvisor och ojämlikhet.

Kommentarer inaktiverade.