Moderaterna tappar väljare till Sverigedemokraterna

Moderaterna fortsätter att tapppa väljare enligt olika opinionsundersökningar. Den senaste är Aftonbladet/United Minds som visar fortsatt tillbakagång för moderaterna. Naturligtvis som en följd av den känslokalla och hänsynslösa politiken mot fattiga och sjuka. Det är först nu den märks ordentligt hos folk och det får konsekvenser i opinionen.

Sverigedemokraterna fortsätter öka i opinionen vilket inte är förvånande i det nuvarande politiska läget med två block som företräder en likartad politik. Ungefär hälften av deras nya eventuella väljare har uppgett att de tidgare stött moderaterna.

Ett annat parti som ökar sitt stöd i Aftonbladet/United Minds opinionsundersökning är socialdemokraterna. Men inte tillräckligt mycket för att om det vore val och siffrorna från United Minds undersökning står sig idag kunna undvika en situation med SD som vågmästare.

Bild_1_1099999w

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements