Åsa Linderborg om organstölderna

Åsa Linderborg har skrivit bra om de israeliska organstölderna och mediadebatten kring denna:

Hiss erkänner att man tagit organ från såväl palestinier som utländska gästarbetare och israeler. För några veckor sedan fälldes han i israelisk domstol till ett belopp på motsvarande 2,8 miljoner kronor för organstöld på en israelisk judisk soldat.

Därmed torde diskussionen vara avslutad huruvida Aftonbladet hade rätt att ställa frågan vad som hänt Bilal, som 1992 sköts av den israeliska armén, obducerades på Abu Kabir och sedan dumpades uppsprättad och hopsydd från hakan till ljumsken inför familjen och Donald Boströms kamera.

Ingen kan längre avfärda familjernas oro med den rasistiska förförståelsen, att det vet man väl, att araber är lögnare.

[…]

Den svenska liberala pressen har nästan unisont ställt sig i drängtjänst hos de israeliska hökarna på ett sätt som saknar motstycke i de flesta av världens medier; opinionen i Israel har varit långt mer nyanserad. Liberalernas lojalitet mot denna ockupationsregim är ett osmält arv sedan Herbert Tingstens dagar, den triggar på en devot beundran för USA och ett reflexmässigt hat mot den svenska vänstern. Man måste alltid positionera sig på den andra sidan, även om det betyder sammanbrott för grundläggande moraliska värden.

Själv kommenterade jag det hela igår, Organstölder i Israel bevisade.

Intressant?
Bloggat: Röda Berget, Jinge, Peter Karlberg, Andrea Doria,
I media: AB1, 2,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!

4 svar på “Åsa Linderborg om organstölderna”

  1. Hej,

    Första gången jag hittade denna blogg, mycket intressant.

    Vill påpeka att det aftonbladet gjorde i sin artikel var inte att ställa frågor. Man vinklade artikeln så att läsarna trodde att detta var bevisat. Det känns som aftonbladet slarvade bort en potentiell viktig fråga genom att gå ut innan man hade kött på benen.

  2. Oskar har slarvar när han säger att ”man vinklade artikeln så att läsarna trodde att detta var bevisat”. Att vad var bevisat? Det är bevisat sedan länge att israel haft dödspatruller på palestinskt område. Det är bevisat sedan länge att kroppar förts bort för att återlämnas nattetid dagar senare med. De tär bevisat sedan länge att kropparna skurits upp och sytts igen. Det är bevisat sedan länge att palestinier tvingats begrava kroppar nattetid under vapenhot.

    Då är det bara frågan om organstölden kvar. Palestinska läkare har rapporterat om detta, men inte tagits på allvar. Inte ens Boström säger att det är bevisat. Artikeln avslutas med texten ”dags att bringa klarhet”. Nu har det gjorts. Allt som står i artikeln har bekräftats och är numera bevisat. Ingen potentiell viktig fråga har slarvats bort, snarare har vi fått svar på de som ställts.

    Artikeln må kallas ”slarvig”, men den har varit mindre slarvig än det mesta som publiceras på kultursidor.

Kommentarer är stängda.