Högerextremister hotar politiker

Tramset i Göteborgs-Posten om att vänsterextremister skulle vara lika farliga som högerextremister har vederlagts av två olika saker de senaste dagarna. Det rör sig dels om BRÅ:s rapport om polisens misslyckade satsning mot den organiserade brottsligheten där det visas att nazister och högerextremister ofta utgör en del av den organiserade brottsligheten. Detta visas genom att det är en av de vanligare rubriceringarna på personer som tagits upp på den så kallade Alcatrazlistan.

Det andra är stölden av skylten från Auschwitz och de efterföljande avslöjandena om att nazister/högerextremister planerat/planerar attentat mot riksdagen och Fredrik Reinfeldt. Nu vet jag inte hur allvarliga planer det handlar om, Aftonbladet är ju inte Sveriges mest trovärdiga tidning. Men Säpo bekräftar att planerna är kända och det gör ju att trovärdigheten hos Aftonbladet i alla fall ökar något, Detta även om inte Säpo heller kan anses vara en källa med hög trovärdighet.

Oavsett detta vet vi att nazister (vi makt-miljön) är flitigt förekommande inom den organiserade brottsligheten. nazister har god tillgång till sprängämnen och tunga vapen, vilket visas av Säpo:s och Brå:s rapport om politiska brott såväl som att de förekommer på Alcatrazlistan. Organiserade nazister/högerextremister har i Sverige mördat 14 personer de senaste tio åren i politiskt motiverade brott. Utöver detta har nazister mördat många fler i brott utan egentliga politiska motiv, som exempelvis poliserna som mördades i Malexander. Men bankrån som utförs av nazister borde kanske ses som politiska brott. Syftet är ju ofta att finansiera nazistisk verksamhet.

Intressant?
Bloggat: Jinge, Röda berget,
Borgarmedia: GP1, 2, 3, 4, 5,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements
  • Gerd P

    Men vi vill inte ha förhöjda straffsatser för att deras kriminalitet kan kallas för ”politiska brott”. Det är brott mot lagen -hot, stöld, attentatsförsök, mord osv. och det räcker.