Uppenbarligen är det nåt lurt med Geelys anbud på Volvo

volvogeely2Till svenska medier, till Volvo och till Ford, tycks Geely hävda att det är det kinesiska moderbolaget i Geely-koncernen, Zhejiang Geely Holding Group som ska köpa Volvo Personvagnar AB. Men i uttalanden på andra ställen så hävdar företrädare för Geely det som jag också skrivit tidigare, att Geely Automobile, troligen med samma grupp av ägare som det kinesiska företaget, ska köpa Volvo.

Geely Automobile är ett företag som är börsnoterat i Hong Kong och hemmahörande på Cayman Islands i Västindien. Det är det bolaget som tillverkar Geelys bilar. Det vore inte så udnerligt om Volvo inordnades i det företaget och så kommer det förmodligen också att bli. Om inte med en gång, så i alla fall lite senare när Geely har kontrollen över Volvo Personvaganar och kan göra som de vill.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements