Makten i Göteborg – vilka och vad som saknas

Den lista som Göteborgs-Posten gjort på de mäktigaste i Göteborg har jag redan kommenterat en gång i inlägget, De mäktigaste i Göteborg och de 15 familjerna. Utöver det jag skrivit där tycker jag nog det finns andra brister också.

Det mäktiga läkemedelsbolaget nere i Mölndal (visserligen inte Göteborgs kommun, men det borde väl räknas till Göteborgsregionen och uppfylla kriterierna), Astra Zeneca, har bara en representant på listan och det måste väl ändå vara fel. Och bolaget som dominerar gränstrakten mellan Göteborg och Mölndal med sin försvarsmaterialtillverkning borde väl också ha funnits med. Är man i i trakterna av Kallebäck och Lackarebäck är det svårt att missa Saab.

GP själva tar upp frågan om den organiserade brottsligheten och hur mycket makt den kan sägas ha i Göteborg. Jag frågar mig om det inte borde funnits med fler från sjukvården och Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Det är trots allt en av de största arbetsgivarna i Göteborg och ett centrum för forskning.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements
  • Kristina

    Eftersom flera ledare för den organiserade brottsligheten bor i Göteborg och kontrollerar en stor del av vissa näringsgrenar och ungdomsligor tycker jag att även dessa borde vara representerade på makthavarlistan.