Trafikdödad varg utanför Göteborg?

Ett djur som ser ut som en varg, men som möjligtvis är en vild varg/hundhybrid eller rent av (kanske det troligaste) en hund av någon sorts blandras har trafikdödats i Inseros sydost om Göteborg:

– Det handlar om ett stort hunddjur i storlek jämförbar med en varg. De yttre tecknen stämmer inte helt med en varg. Pälsen tyder på att det är en hund, andra tecken, exempelvis svansen och nosen, är mycket varglika, säger Hans Hellman, en av länsstyrelsens rovdjursspårare.

Hellman var på plats vid tiotiden på måndagen.

– Totalintrycket talar för att det är en hund av blandras, men jag är inte helt säker. Djuret har inget halsband och ingen synlig märkning.

Om det mot förmodan är en varg eller en vild varg/hundhybrid understryker detta det faktum att Göteborgsområdet är det enda storstadsområde i Sverige som har varg i närheten. 2007-2008 fanns ett revirmarkerande par i Örby invid Skene och Kinna sydost om Göteborg och några mil norr ut finns Bredfjällsreviret med en vargflock på kanske 10 djur.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements