Black Cobra bakom bomben i Malmö

Det har nu visat sig att det är det ökända gänget Black Cobra (numera sammanslaget med Lion Family) som ligger bakom den kraftiga bomben mot nattklubben Buddha Lounge i Malmö:

En av männen bakom Buddha Lounge har en spelskuld till en ledande man i gänget Black Cobra och anklagar gänget för utpressning, hur spelar det in i utredningen?
– De [gängmännen] satt ju frihetsberövade i några dagar i förra veckan och släpptes av Malmö tingsrätt i fredags, sen hände detta. Vi får väl se om utredningen visar på något samband.

Vilka omedelbara slutsatser drar ni?
– Vi ser till att ha någon form av bevisning innan vi drar slutsatser. I alla fall innan vi offentliggör dem.

Att hämnd är huvudspåret i utredningen bekräftas av andra poliser som också pekar på att Buddha Lounge i flera år varit samlingsplats för gängmedlemmar: både M-falangen, Black Cobra och andra.
– Ger man gängen ett lillfinger tar de hela handen. Ger man sig i lag med dem får man räkna med problem, säger en gängpolis.

Det hela åskådliggör hur obehagligt detta med gängen är och bomben skulle mycket väl ha kunnat döda och skada människor om någon kommit förbi när den detonerade. Att gängen också på detta sätt försöker påverka rättsliga processer genom hot elelr genom att ta lagen i egna händer är också något som är mycket problematiskt för samhället.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements
  • ”Black Cobra”. ”Lion Family”. ”Tigrarna”. Det börjar låta som rena djurparken. Hur förväntar sig gäng med så oerhört löjliga namn att de ska bli tagna på allvar när de väljer namnen..?

  • Mikael

    Oavsett namn b??r man ta dessa grupper på stort allvar. Tror detta problemet kommer att explodera.

    Mvh
    Micke Ballerup