Koppling mellan bakluckemorden och mordet på Nancy Tavsan

Fast egentligen finns det inga belägg för att de två morden på något sätt skulle vara ihopkopplade. Det ena fallet, bakluckemorden, rör sig uppenbart om en uppgörelse i gangsterkretsar medan det andra mordet, på Nancy Tavsan i Hjällbo antingen rör sig om att hon stött ihop med någon som av okänd anledning slog ihjäl henne eller att hon blivit ihjälslagen av någon närstående.

Däremot finns en koppling mellan Nancy Tavsan och den mördade 25-åring som återfanns i bakluckan på bilen i Halland. De hade flera gemensamma vänner. Men en sådan koppling innebär ju inte att morden därför skulle vara ihopkopplade på något sätt. Polisen vägrar i princip att uttala sig om hurvida det finns kopplingar, om de utreds och i så fall hur dessa ser ut:

– Det är ett av många tips som har kommit in initialt och då följer man givetvis upp de uppgifter och det har vi gjort även i det här fallet, säger Tommy Sundlén, presstalesman vid Hallandspolisen, till DN.se.

Tommy Sundlén vill inte gå in på några detaljer om hur sambandet ser ut, men säger att det inte hör till det viktigaste spåret i utredningen av dubbelmorden.

– Det är inget avgörande eller hett tips för oss i vår utredning men än så länge ligger det kvar som en uppgift som vi har med oss.

Polisen i Västra Götaland som utreder mordet på kvinnan vill varken bekräfta eller dementera om man utreder det påstådda sambandet.

– Vi säger ingenting om det över huvud taget, vi har ett antal olika tips som vi bearbetar och följer, säger presstalesman Jan Strannegård.

Den realtiva tystlåtenhet som polisen behandlar det hela med får i alla fall mig att bli misstänksam och det tyder kanske på att man faktiskt utreder denna koppling. Men samtidigt känns den mer krystad än verkligt betydelsefull för att lösa något av fallen.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements