Fick sluta på grund av en mössa – oacceptabelt

Det är naturligtvis helt oacceptablet att någon blir avskedad för en mössa som deenn burit på sin fritid. En sådan sak är inte laglig grund för uppsägning och det ska inte få förekomma. Nu var det inte heller så det gick till med Mats MüggeFrilufts Förskolor i Täby. Mannen med mössan fick inte avsked, blev inte uppsagd. Han fick bara ingen förlängning av sitt vikariat på den förskola där han arbetade. Och det är naturligtvis fel att en mössa man har på sin fritid, om än osmaklig och oseriös (vilket man väl ändå kan anse att en mössa med texten”Pornstar” på är), ska leda till att man inte längre får vikariat på en arbetsplats. Men formellt felaktigt eller olagligt är inte agerande från det privata förskoleföretaget.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements
Gilla Anders_S på Patreon!

8 Svar på “Fick sluta på grund av en mössa – oacceptabelt”

  1. Kanske inte, men visst kan man se det som en del av ”ett strukturellt förtryck mot ett underrepresenterat kön” i verksamheten? Män som arbetar med barn och ungdomar upplever redan en oerhörd press av att ständigt känna sig misstänkta och utpekade som potentiella sexualförbrytare. Sådant här underlättar inte direkt situationen för de män som finns i verksamheten, och hjälper definitivt inte till i arbetet med att rekrytera nya män.

  2. Skrämmande att en arbetsgivare inte ser till kompetensen och hur någon fungerar på arbetet utan väljer att inte förlänga ett vikariatet på grund av en mössa med ”olämplig” text på. Dessutom buren på en bild på Facebook.
    Och, när det handlar om namnet på klädmärket. (Ja, Pornstar är ett populärt klädmärke – skulle tro att de är seriösa trots namnet)
    Man kan fundera vilka andra klädmärken och annat man inte kan ha om man vill jobba kvar på förskolan:
    Jeansen med beteckningen FitSliq, Camel-kängor (rökning är no-no), får man äta glassen Nogger (kan förväxlas med nigger, som bekant),? Finns många exempel på olämpliga produkter, sysslor och annat som utgör skäl för att inte förlänga ett vikariat – om man använder den chefens måttstock.

  3. Det som gör mig ”mörkrädd” är de föräldrar, som letat upp den anställde på Facebook, kollat in hans bilder, sett denna bild, sen anmält honom för opassande beteende/uppförande till rektorn för denna (för)skola.. Doftar lite Östtyskland, enligt mig.. Precis som vår regering vill ha det..eller?

  4. Nu har en fruktansvärd människa publicerat en bild på mössan i någon av de större tidningarna. Antar att det blir förbjud för ansvarig utgivare att hämta ungarna på dagis nu.

Kommentarer är stängda.