Arbetslöst bland folk – en present från alliansregeringen

Uppenbarligen är det så att den så kallade arbetslinjen inte är speciellt bra på att se till att folk har arbete. Men kanske är den bra på annat. En bankman från SEB menar ju att sysselsättningen är bra, trots en ökande arbetslöshet:

– Arbetslösheten steg lite mer än väntat men sysselsättningen var stark. Det tyder på att sysselsättningen är på väg att plana ut.

Frågan är vad det betyder. Att de som jobbar har sysselsättning? Att det finns många i så kallade sysselsättningsåtgärder? Att de arbetslösa är sysselsatta? Det verkar faktiskt något krytpiskt.Innebär plana ut att den inte ökar och inte heller minskar? Obegripligt.

Det jag kan se av siffrorna är att arbetslösheten ökar, den har ökat från 309 000 till 411 000 på ett år och att sysselsättningen sjunker. Och samme bankman menar faktiskt att det ska fortsätta så.

Det betyder nog att den enda effekt vi kan se av regeringens arbetslinje är ökande klyftor genom omfördelning av pengar från de som behöver pengar mest till de som redan har för mycket. Och går ekonomin verkligen bättre? Kanske för de som redan har, men knappast för de som har för lite.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements
  • Jag

    Kan det vara så att de som har har det för att de har jobb ? Om man tar från de som har och ger till de som inte har så har ju båda för lite. Eller tror du att det står en liten sedelpress i källaren hos regeringen ? Sedan är det ju så att arbetslösheten inte är Alliansens fel. Faktum är att Sverige och svensk exportindustri klarat sig förvånansvärt bra trots den största krisen sedan 30-talet.

    Sedan måste det ju kännas lite märkligt att Alliansen trots allt lyckades fixa till SAAB affären, utan att pyttsa in en ett par miljarder till GM av våra pengar. Konstigt. Därmed inte sagt att SAAB är ute ur vassen men i alla fall.

  • Pingback: Handeln höjer temperaturen i avtalsrörelsen | Vad står på spel()