Offren för bakluckemorden identifierade

Nu är det klart att bägge offren som hittades i bakluckan på en brinnande bil i Getinge i Halland är identifierade. Det rör sig om de två värmlänningar som redan tidigt i utredningen nämndes. En 25-åring och dennes 42-årige morbror (det råder dock fortfarande lite oklarhet kring den senare även om polisen anser att det är morbrodern). De två har enligt polisen blivit mördade i en uppgörelse i den undre världen:

Polisens teori är att de mördats i en uppgörelse i den kriminella världen, att motivet finns där.

– Men då ska man också ha förståelse för vad motiv är i sådana här kretsar och hur folk kan ha gjort fel. I de flesta fall handlar det om ekonomiska historier. När det gäller ursprunget till det här har vi ett väldigt brett inflöde av uppgifter, säger Bo Lundqvist.

Vilken typ av affärer det rör sig om vill han dock inte kommentera annat än att samarbete pågår med polisen i flera andra länder.

Polisen är också övertygad om att fler varit med vid mordet, vid bilbranden och på gården, där det uppenbarligen städats så väl att en större mängd jord fraktats bort, sannolikt med släp. Detta ska ha skett någon gång efter mörkrets inbrott den 16 januari. Men några misstänkta jordmassor har inte hittats.

Tidigare har det diskuterats om det inte handlar om knarkaffärer som gått snett och där de två mördade inte har kunnat uppfylla sina förpliktelser gentemot de som mördat dem.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements