Ökande klyftor skapar problem

Klyftorna mellan människor i Sverige, klassklyftorna ökar. Ett exempel detta är att direktörerna fått lönelyft med 50 000 kronor under samma period som arbetare fått 1 600:

Dagens Arbete har granskat inkomstutvecklingen för 104 styrelseledamöter i sju arbetsgivarorganisationers styrelser. I genomsnitt höjdes direktörernas löner med 18,8 procent eller 47 726 kronor i månaden mellan 2006 och 2008. Industriarbetarnas löner ökade med 7,8 procent eller 1 600 kronor under samma period. Gruvornas arbetsgivareförbund ökade sina löner mest – 66,1 procent eller 122 333 kronor per månad.

[…]

Olof Faxander, SSAB, + 215 %
Ulrik Wehtje, BBAB Bokbinderbolaget, + 164 %
Karl-Gustav Ramström, SSAB Oxelösund, + 154 %
Gunnar Brock, Atlas Copco, + 149 %
Ulf Larsson, SCA, + 148 %
Mats Nordlander, Stora Enso, + 141 %
Lennart Evrell, Boliden, + 126 %
Carl-Johan Jonsson, Mondi Dynäs, + 105 %.

Under samma period, de senaste två åren, har den borgerliga regeringen också sänkt skatten för de som tjänar och har mest så att klyftora ytterligare ökat. Den ökade ojämlikheten, de ökade klassklyftorna för med sig en massa fler problem som exempelvis ökad våldsbrottslighet och ökad ohälsa bland fattiga och arbetare.

Intressant?
Bloggat: Esbati, Biology and Politics,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements

3 Replies to “Ökande klyftor skapar problem”

Kommentarer inaktiverade.