Låt Palmemordet bli preskriberat

Jag ser egentligen inga anledningar till att preskriptionstiden för vissa brott ska tas bort som riksdagen nu beslutat. När det gått så långa tid som det gjort sen Palme mördades så finns det ingen anledning att fortsätta utredningen av mordet. Möjligheten att få fast nån mördare är i stort sett obefintlig och att fortsätta utreda är bara att riva upp gamla sår hos människor. Detta gäller inte bara Palmemordet utan naturligtvis alla mord där man efter 25 år inte lyckats lösa fallen.

Det går i allmänhet aldrig att lösa sådana fall så åtgärden att ta bort preskriberingstiden är en tom och meningslös gest som bara införs för att tillfredställa vissa människors, i mitt tycke tokiga, uppfattningar om hårdare straff och mer repression som en framkomlig väg till ett bättre samhälle. En grupp som också tycks innefatta den borgerliga regeringen såväl som oppositionen. Beslutet i riksdagen är ytterligare ett beslut mot ett hårdare och obehagligare samhälle.

Istället borde gamla olösta mord förbli olösta. Varken samhälle eller anhöriga har något att vinna på att man fortsätter utreda dem efter så lång tid som 25 år.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements
  • olle olsson

    Palmemordet är ju löst.Att Holmér schablade vid vittneskonfrontation ändrar ju ingenting.Lisbet
    Palme som ju själv blev skjuten har pekat ut Christer Pettersson .Hur skall det då kunna vara någon annan…..Dessutom har ju Cederqvist bekräftat att Petterson hade revolvern……och Christer Petterson befann sig i området enl.vittnen…..