Några våldsamma dagar i Göteborg

I torsdags kväll sköts en ung kille på Karl-Johansgatan i Majorna i något som uppenbarligen verkar vara en uppgörelse i inom den undre världen i Göteborg. Jag har flera gånger observerat personer från Red & White Crew utanför den aktuella fastigheten, men vet förstås inte om det är relaterat på något sätt. De behöver ju inte ha något med de inblandade i skottlossningen eller ens fastigheten att göra utan kan ha varit i området för att besöka nån butik.

På fredagens kväll följde sedan en skottlossning i Olskroken där en person besköts med flera skott. Polisen betraktar det hela som ett mordförsök och också den gärningen har för mig tydliga tecken på att kriminella gäng är inblandade. Man undrar ju också om de två mordförsöken/skottlossningarna har med varandra att göra.

På lördagen följde sedan det så kallade tvättstugebråket inte långt därifrån, i Lunden, när två grupper av män gav sig på varandra med olika tillhyggen. Det handlar om missämja mellan några grannar som pågått i en tid. På kvällen samma dag blev en person svårt knivskuren i Länsmansgården och avled senare av sina skador.

Sammantaget verkar det som om de gångna tre dagarna varit ovanligt våldsamma i Göteborg, trots den envetna kylan som gör att många drar sig för att vara ute för mycket. Men varken grannbråk eller gangsterbråk tar väl någon som helst hänsyn till vädret antar jag.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements