Snabbt anhållande för mordet i Länsmansgården

Det har gått mycket snabbt för polisen att hitta misstänkta för knivmordet i Länsmansgården. Det är bra för då är chansen att lösa mordet stor och förmodligen är det väl ganska säkert att det är rätt personer som anhållits.  Orsaken till överfallet på den mördade 24-åringen framstår för mig dock lite oklart.

Handlar det om ett rånmord eller om någon osämja från nåt annat sammanhang. Det behöver ju inte vara så att 24-åringens kompisar vet allt om sin väns liv och leverne så det skulle ju kunna var nåt annat än rånmord. För varför slå ner någon som man ska råna. Det är ju enklare att be honom räcka över grejerna man vill ha. Och varför bara ge sig på en person i ett gäng med flera?

Det finns frågetecken, men en sak saker är säker, en ung man har tragiskt dött alldeles för tidigt i sitt liv och Göteborg har drabbats av ett mord till. Att alla de som anhållits och häktats är unga människor minskar inte det tragiska i det hela.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements
 • Andreas

  Om du har missat den lilla saken i Sverige som kallas polisutredning så kanske du även missat den lilla saken som kallas sekretess?
  Polisen går inte ut med alla fakta kring ett ärende när det är under utredning och de delar inte med sig av all information, speciellt inte innan personerna som det antingen bedrivs spaning mot eller som är efterlysta/misstänkta är hörda eller frihetsberövade.

  I det här fallet kan jag säga att du är fel ute samt är respektlös när du spekulerar kring offret och vad offret har levt för liv. Eller hemligt liv som du till och med antyder.

  /*off topic, borttaget*/ #AS

  • Anders_S

   Andreas: Sekretess? vad har det med mit tinlägg att göra? Obegripligt! Sen är jag mycket kunngi om polsien av flera oliak skäl, så jag missar inte saker. Jag är efraen kriminalrapportör kan man säga oh jag isner när det är nåt lurt.

   Det är uppenabarligen inget rån. Då skulle väl angriparna har väntat tills någon tagit ut pengar. Om det inte var ett rån så var det nåt annat. Osams sen nån tidigare gång? Kan vara så enligt tidningarna. Två gäng ungdomar på Länsmanstorget samtidigt? Hur stor är sannolikheten för det? Alla gånger jag varit där på natten (Har arbeta på spårvganar för Västtrafik) har det alltid varit helt öde. Nu har jag iofs aldrig varit där på en lördag, det kanske är mer populärt då än på vardagar, det vet jag ju inte om det är eller inte? Förmodligen var den mördade en jättesnäll och jättetrevlig kille (men det vet ju jag inget om eller hur), men det förändrar ju inget i mitt inlägg.

 • Neptun

  Det är litet tidigt att dra ev slutsatser om varför, och det kan finas tusen skäl till det som hände.

  Jag tillhörde en gång ett gäng som roade sig med att banka ned folk bara för det var roligt (japp, det finns såna- lev med det, alla är inte snälla och behöver inga andra skäl än att de ville det).

  Det livet lämnade jag för många år sedan långt bakom mig och när jag ser sådant här så kan jag ge min bild av hur det kan ha gått till. Det är tragiskt och enkelt, och man kanske inte kan förstå det om man har en tro på världen kvar – om det nu är så, men han var kanske bara en kille på fel ställe på fel plats. det förtar inte det faktum att han blivit kallt mördad, det ger ingen tröst åt hans anhöriga eller vänner men så kan det ha gått till tyvärr.

  Ett happyslap som ballade ur, en anledning vi kanske inte får reda på alls,rån däremot verkar tveksamt för folk har faktiskt inte så mycket pengar på sig , och vad ska man med en mobil till som är använd.. sorry.. men det är inte värt allt tjafs en kille som gör det här , skule behöva genomlida , och det vet de om.

  Det där, är någonting jag med sorg säger, för jag är inte lycklig när jag säger att ”man inte är värd besväret” av polisutredning, men det är så man tänker när man är sjuk i huvudet ( dock ej kliniskt , men nåt är det då fel med dem).

  Ett par hundringar kallas rån , och det åker man in för. stryk däremot, en kul kväll med att banka folk..man åker inte fast.. ja de är antagligen så enkelt och depraverat. Någon kanske fick för sig att impa litet , och stack någonstans för att ”märka honom” , och problemet med just det, mot vad folk i allmänhet tror, så tar man faktiskt inte många träffar på fel ställe alls, och det gick som det ofta gör -åt helvete.

  Alla tänker mage när någonting händer, men ett ben, i låret eller liknande som man kan tro är ”safe” att sticka någon på kan vara värre än rakt i magen. Vi är gjorda av saker på insidan, och det läcker ut när man sticker hål på det. Tänk på det nästa gång du bär kniv för du är rädd att bli överfallen- är du beredd att ta konsekvenserna när du tar fram den för att försvara dig, är du säker på att inte en gärningsman tar den av dig ? (lämna den hemma, och köp en burk pepparspray i stället)

  Vad jag reagerar över är att användandet av kniv har blivit vanligare bland skitungarna. Ja , jag kallar dem skitungar, även om de är äldre än 20 , för de har inte förstånd till att låta bli sånt här, ingen har satt en gräns för dem.

  Män, som är riktiga män, behövs i samhället. Det ska inte curlas ”vill du göra det här bosse” till man fyller 20, utan ge tydliga regler redan från början vad som är rätt och fel. Vill du ha mat -jobba, vill du ha respekt -försök lev ett ordnat liv och betala dina egna räkningar. Det är bra mycket svårare än den lätta sidan i början för de som aldrig behövt.

  Man kommer alltid, alltid få leva i skammen av att ha dödat någon, det kommer krypande med åren även om man inte tror det.
  Det som gör att jag kan sova gott, är när de som gör sådant här har samma mardrömmar jag en gång hade , fast jag skulle aldrig gjort någonting sådant.
  Det här var svagt , patetiskt och tråkigt, och jag hoppas att om de fortsätter någon gång, att de möter en kille som gör samma sak mot dem.

  För, det ligger i våldets väg -de flesta försvinner med tiden på samam sätt som sina offer ur tiden, och det kanske kan vara någon tröst. Straff kan inte ersätta förlusten av en människa, men hoppet om att det går illa för folk som tar andras liv kan hjälpa något. Kan du inte ge tillbaka ett liv, ska du heller inte ta ett.

 • Andreas

  /*off topic, borttaget*/

  Du är inget annat än en person med en blogg. Att du har åkt omkring på spårvagnar eller stått på just den hållplatsen vid någon tidpunkt, speciellt en helt annan tidpunkt än på själva mordnatten, ger inte dina ord mer tyngd än någon annans.
  Och man ska inte uttrycka saker i det offentliga rummet som man inte har belägg för.
  Speciellt inte i detta fallet, där en ung man har blivit mördad och det spekuleras kring offrets liv och leverne, vilket bara angick offret och numera de som är inblandade i brottsutredningen.
  Du verkar inte förstå att du kränker både offret, dess anhöriga och vänner.

  /Förolämpning, borttagen*/ #AS

  I det samhälle vi lever i skadas och ibland dödas/mördas människor baserat endast på hur de ser ut. Dvs, gärningsmannen/männen kan agera utifrån en känsla inom sig själva som de projicerar på offret.
  Detta är applicerbart på allt ifrån nynazistiskt våld, homofobiskt våld, religiöst våld mm.
  Vad som menas med detta är att anledningen till våldet är förankrat hos gärningsmannen/männen och offret är således utan skuld till förloppet.

  /*personlig förolämpning, borttaget*/ #AS
  Så sysselsätt dig med att gå igenom fakta från säkra källor innan du sprider vilseledande information och/eller rena spekulationer.

  • Anders_S

   Andreas: Den troliga orsaken till mordet är hämnd från mördaren. Evenuellt för att stoppa den mördade att vittna om det tidigare rånet den mördade utsattes för. Alltså var detta inget rån överhuvudtaget. Utan ett mord. Planerat eller på grund av att de råkade vara på platsen samtidigt. Men troligare är väl att mördaren på något sätt fick reda på att mordoffret var på platsen.

   Mordet har alltså troligen med mordoffrets (och mördarens liv) tidigare liv att göra, precis som jag skrev. Inte att han skulle ha gjort något, ty det är bara du Andreas som har påstått det. Inte jag. Jag har inte någon stans hävdat att mordoffret gjort sig skyldigt till ett skit, den ende som antytt sådant är du, Andreas, ingen annan. Dessutom kan du inte avhålla dig från att vara förolämpande och nedvärderande. Jag har belägg för det jag skrev och nu har journalister i tidningarna också fått reda på ungefär samma saker. Sen kan du fundera på hur jag kan veta innan de vet. Fundera länge så kanske du kan räkna ut det.

   • Anders_S

    EFter ytterligare granskning menar polisen nu att det inte finns en koppling mellan det tidigare rånet och det nya. Att det inte rör sig om samma gärningsman. I övrigt är polisen tystlåtna om fallet.

 • Michael

  Till er alla som skrivit om detta. Låt mej säga att ni har alla rätt på erat sett. o se på det hela. Men är det ändå inte så att. Respekten för varandra har minskat radikalt. Ser detta som något för framtiden hemskt. Sen vill jag fråga er. Vad får dessa för straff om Han eller dessa två döms.kommer vi verkligen få veta hela sanningen. Ska vi ha kraftfullare straff vård. eller vad tycker ni gemen ska vara rimligt. . Lögnen hittar man på o man måste alltid komma ihåg den varje gång. Sanningen den är.Den behöver du aldrig komma ihåg! Michael.

 • Olov

  Tragisk händelse. Beklagar sorgen.
  Tycker det är rätt sjukt att sitta och skriva en massa saker och spekulationer ang inblandade eller deras uppväxt osv osv.
  Det är hemskt att sånt här händer överhuvudtaget.
  Och tror inte att vänner el inblandade, familjer mm mår bättre av att se och höra era bror duktig” spekulationer eller andra gissningar och teorier angående en sån tragedi för så många människor..
  En tanke till er alla drabbade och nära o kära..