Ryska maffian inblandade i Saab-köpet

Som förväntat så är familjen Antonov fortfarande inblandade i Spyker och därmed i köpet av Saab. Victor Muller försvarar Vladimir Antonov och menar att han är en hederlig bankman som inte har några kriminella kontakter. Men en hederlig bankman skjuts knappast ner på öppen gata och har knappast direktkopplingar till personer som är kända medlemmar i ryska maffian. Det var visserligen inte Vladimir Antonov som blev skjuten på gatan utan hans far, Alexander Antonov. Men det hela visar att familjen Antonov och deras företag faktiskt har kopplingar till rysk maffia.

Det är möjligt att GM har ett avtal med Vladimir Antonov om att denne inte får finnas med bland köparna och ägarna av Saab. Men frågan är vad GM kan göra åt familjen Antonovs närvaro som ägare i Spyker och Saab när det US-amerikanska företaget väl släppt kontrollen över Saab. Ingenting antagligen. Victor Mullers goda ord om Antonov innebär troligen också att Victor Muller som huvudägare i Spyker är beroende av lån från Antonov och deras banker. Något som gör att familjen Antonov har inflytande i Saab och Spyker även om man inte formellt är ägare.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements