Inför horavdrag!

(ett ironiskt förslag)

Legalisera prostitutionen. Tänk så många vita jobb det kommer att skapa. Inför sedan ett horavdrag för dessa tjänster så kommer ännu fler arbetslösa att kunna få en sysselsättning. Om sedan sossarna vill avskaffa horavdraget, kontra med att det kommer att leda till att människor förlorar sina jobb, och köparna förlorar en tjänst de annars kanske inte haft möjlighet att efterfråga.

Det är ju med pigavdraget som med det föreslagna horavdraget: ”Nu har de fått fasta jobb med avtal och trygghet i en sektor där svartjobb och otrygghet tidigare dominerade…(och därför har)…avdraget skapat en situation där alla är vinnare”, enligt GPs ledarskribent Fredrik Tenfälts försvar av pigavdraget.

Kritiken mot pigavdraget är enligt honom gallsprängt och föraktfullt moraliserande. Samma inskränkta kritik kan man förstås vänta sig mot tänkta horavdraget. Men vad har moral att göra med att fattiga människor får ett jobb, och ofta välbärgade människor får en möjlighet att köpa en tjänst på skattebetalarnas bekostnad?

Att dessa skattepengar istället skulle kunna användas för att förstärka hemvården? Trams! Det säger de dogmatiska socialisterna bara för att de avskyr när fria individer tar privata initiativ och startar egna företag istället för att leva på statliga bidrag.

(OBS! Ironi)

Intressant?
Bloggat: Ett hjärta rött, Esbati, HBT-sossen,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements