Ett torn till vid Mässan

gothiatowers

Bild: White Arkitekter

Hotell Gothia Towers har fått klartecken för att bygga ytterligare ett torn bredvid de andra två. Göteborgs Twin Towers försvinner alltså också, precis om fallet var i New York, men sättet som förvinnandet sker är förstås radikalt annorlunda. I New York föll tornen sönder efter en terrorattack med flygplan, i Göteborg byggs ett torn till.

För min personliga del tycker jag att fler  höghus/skyskapor kan byggas i Göteborg i området från Liseberg och söderut. Det kan få bli ett område där höghuskåta arkitekter kan få nöjet att agera. Naturligtvis bör man bygga multifunktionella höghus som i Chicago. Med verksmahetslokaler, affärer, kontor, hotell och bostäder blandat. Och självklart bör de byggas i en befintlig kvartersmiljö och ut mot gatorna, inte indraget på tomter eller mitt på tomter, så att man inte sabbar det som fungerar och kan fungera.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements