5 gripna för gangsteruppgörelser släppta

I början av veckan sköts det en mängd håll i Göteborg. Det var mordförsök i Rannebergen och skottlossning i Backa och Biskopsgården. Dessa våldsamheter var inte de enda under den gångna veckan. I Hjällbo fördes en man bort, mördades och dumpades på en golfbana i Lillhagen på Hisingen.

Som misstänkta för skottlossningarna på Hisingen greps 5 personer i Biskopsgården, men dessa fem har nu släppts fria. De är dock fortsatt misstänkta för vapenbrott och för någon eller några av skottlossningarna. Dåden i Rannebergen och Hjällbo har säkerligen inget som helst samband med de olika våldshändelserna på Hisingen. De andra två våldsdåden, i Hjällbo och i Rannebergen, tycks dessutom ha drabbat personer som polisen inte har någon kännedom om sen innan.

Det är högst bekymmersamt att Göteborg regelbundet drabbas av olika dåd som har eller ser ut att ha kopplingar till den organsierade brottsligheten. Gängen tycks ha en ständig tillgång till nya rekrytera och folk villiga att begåv våldsamheter mot andra som exempelvis de som dömts för olika brott i samband med dödskjutningarna i Stora Höga.

Den typen av brott som detta handlar om är vanligare i Göteborg än i de flesta andra delar av av Sverige och för att de ska upphöra måste rekryteringen till gängen upphöra. Den kommer endast att upphöra om det finns tillräckligt med arbeten så att det framstår som en bättre karriärväg än att bli gangster. För att underlätta för ungdomar att leva ett vanligt liv och undvika att de rekryteras av gängen krävs dessutom att det finns vettig fritidsverksamhet överallt i Göteborg. Sådan verksamhet som man bedriver på Mixgården i Hammarkullen är vad som behövs.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements