Liten bloggskola, del 3

Ett sätt att öka intresset för bloggen är att delta på de olika bloggtopplistor som det finns ett antal av. Om du tittar på Röda Malmö under sidhuvudet, längst upp till vänster så kan du hitta de olika listor som bloggen finns med på. Här på Svensson-bloggen finns de till höger en bit ner på sidan.

Det är en del människor som hittar till bloggen via topplistorna, men listan följs också av andra bloggare som naturligtvis lägger märke till vilka bloggar som klättrar och då ökar möjligheterna att en del av dessa bloggare också länkar till din blogg. Nu kom vi in på en annan betydelsefull sak, nämligen att länka till andra bloggare.

Om man försöker hålla lite koll på vad andra bloggare skriver så kan man uppmärksamma detta genom att länka till dem i ett inlägg. I nättidningarna kan du se vilka bloggare som har inlägg i anslutning till olika artiklar. Du kan också gå in på Bloggar.se eller Knuff.se och se vilka som har publicerat material i en viss fråga de senaste timmarna eller dagarna. Eller om man helt enkelt bevakar vissa bloggar regelbundet. Jag försöker själv hålla koll på andra bloggar anknutna till Socialistiska Partiet, till bloggar som återfinns på bloggportalen Vänsterbloggar och Konfliktportalen samt i så stor utsträckning som möjligt länka till dessa.

Det finns olika skäl till att länka till andras blogginlägg. Ett är att man vill göra läsare uppmärksamma på bra och viktiga texter i ämnet. Ett annat är mera själviskt, att man helt enkelt tjänar på det. På en del bloggar kan läsarna direkt se vem som länkat och så får lite extra uppmärksamhet. En del bloggare som man ofta länkar till svarar med att länka tillbaka, tjänster och gentjänster.

(Ursprungligen skrivet av Ronny Åkerberg på bloggen Röda Malmö och bearbetat av mig)

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!