Man i Göteborg gripen för hot mot KTH

En man i Göteborg har gripits för hotet om massaker KTH. Uppenbarligen och om vi ska tro tidningarna betraktar polisen det hela som ett allvarligt och verkligt hot om massaker. Riktigt varför det är så framgår inte av uppgifterna i tidningarna.

Annars kändes det hela ju mest som ett idiotiskt skämt av nån puckad student. Av en göteborgare sur på Stockholm kanske? Av någon som ville försvara Chalmers gentemot KTH på nåt förvridet sätt. Eller nån som är förbannad för att han inte kom in på KTH. En psykisk skjuk? En nazist? Eller kanske bara nån som inte tänkte sig för och alltså inte hotar överhuvudtaget.

Hotet från nätet som återgivits verkar ju inte vara nåt speciellt. Ärligt sagt har jag svårt att att ett sådant här hot på allvar, men vi får väl se vad som kommer fram i den kommande utredningen. Det känns ändå lite som en storm i ett vattenglas. På nåt sätt känns det som om många är lite överhysteriska, kanske främst journalister och andra myndigheter än polisen om jag ska vara ärlig, med den här typen av hot och liknande saker nuförtiden.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!

17 svar på “Man i Göteborg gripen för hot mot KTH”

  1. Tja, du kanske ska ta jobb som analytiker hos polisen? Ska bli intressant när du för första gången föreslår att man ska lämna ett sånt här hot utan åtgärd…

    1. Olle: Jag kanske är det? Analytiker alltså? Men allvarligt: Jag har inte föreslagit att polisen ska lämna dte utan åtgärd och inte hlelr påstått att polisen överreagerat. Det tror jag inte de har gjort.

  2. Även om man hotar med mord utan att ha som avsikt att genomföra det, så är hotet verkligt och ett brott. Det är därför man kallar det ”mordhot”.

  3. Din blogg tenderar alltmer att närma sig en bloggosfärens variant på Hänt i Veckan.. 🙂 Vill man veta nåt om kriminella gäng så vet man vart man ska vända sig. Du borde göra en bildserie som visar alla gängens västar, det skulle vara kul att se…

    1. Jinge: Så är det. Jag specialiserar mig på brott. En slags bloggosfärens och vänsterns svar på kvällstidningarna.

  4. Ja, så mycket liv för ingenting. En fyllegrej. Vem kan med handen på hjärtat inte säga att man själv inte gjort samma sak. Om någon känner sig hotad pga detta bara för att några finnar har gjort samma sak är ju bara paranoid.

  5. Nu är jag ingen mästare på logik men om det på högskoleprovet skulle finnas en fråga om följande två påståenden är konsekventa så skulle jag kryssa i ”NEJ”. 🙂

    ”På nåt sätt känns det som om många är lite överhysteriska, kanske främst journalister och MYNDIGHETER om jag ska vara ärlig”

    ”Jag har inte påstått att polisen överreagerat.”

    1. Patricia: Du övertolkar. Med myndigheter menar jag främst andra än polisen i detta fall. Lite oklart kanske och kanske feltänkt av mig, men det var så jag menade. Men konsekventa är alltså mina påståenden. I mitt eget huvud.

      Nu har jag ändrat så att det mer klart framstår vad jag menar.

  6. ”Så är det. Jag specialiserar mig på brott. En slags bloggosfärens och vänsterns svar på kvällstidningarna.”

    På vilket sätt är det ”vänsterns” svar? Det handlar ju bara om att få besöksstatistiken att gå upp… 😛

    1. Jinge: Inte, inte. Jag skriver dels rena kommentarsartiklar, dels analyser, dels fakatsamlingar. Den första typen drar tillfälliga besökare, den andra sorten, drar läsare som jag vill nå och når lättare med hjälp av den första. Den tredje sorten ger mig ett stabilt besökarantal på sökningar från Google. Och jag skriver för att det är saker om intressera mig, vilket jag förklarat för dig tidigare (kusin i HA, släktingar i EastEnd-maffian osv), inte för att det drar mycket besökare. Urvalet är i princip: Skulle vi snackat om det i fikarummet på Saab/Pååls?

  7. Jag vet inte, jag skulle personligen inte gjort det om det inte gällde ngt i min omedelbara närhet. Men så har jag arbetat några år inom rättsvårdande myndigheter så mitt intresse kanske inte är så stort.

    1. På Pååls var en av min arbetskamrater pappan till en person som var med om Nokas-rånet i Norge och Näsetuppgörelsen, dvs en ledande person i Naserligan. En gång fick han (pappan) smugglas ut från jobbet då det stod några skumma typer och väntade på honom utanför porten. Det är klart vi skulle pratat om såna här saker.

Kommentarer är stängda.