Mer repression – drogtester av barn

Den borgerliga regeringen fortsätter på sin repressiva och integritetskränkande väg. Nu föreslår man drogtester på barn utan föräldrars medgivande och trots att lagrådet avrått från detta. Den borgerliga regeringens nonchalans mot sakkunskap och inriktning på repression, övervakning och inskränkningar i den personliga integriteten slår till och med mig med häpnad (och jag misstänker ju ändå alltid det värsta från borgarregeringen).

Resultatet, om förslaget går igenom och om vårdpersonal får för sig att implementera det innebär säkert en helt annan reaktion än den som Beatrice Ask och hennes kompisra förväntar sig. De elever som finns i riskzonen för att dras in i kriminalitet och som använder droger kommer förmodligen att sluta gå till skolan om de riskerar en drogtest (jag kan säga att jag definitivt hade skitit i skolan när jag var tonåring om jag hade riskerat att bli utsatt för drogtest).

Ask och regeringens förslag innebär därmer en ökad utslagning istället för förbättrade möjligheter. Större möjligheter för de kriminella gängen att rekrytera alltså. Borgarna lägger återigen förslag som ökar ohälasn och klyftorna i samhället. Man gör det felaktiga. Hela tiden. Istället för att göra motsatsen, det rätta.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Manuell trackback:

  Med Orwell under huden

 • Leif Stenberg

  Du antyder att borgarnas barn inte är utsatta för risken att börja använda droger. Varifrån har du fått det? Drogproblem förekommer ju både på Östermalm och i Rinkeby. På Östermalm blir unga flickor bjudna på kokain av äldre killar.

  Att du inte fattar att det bra att ett begynnande drogmissbruk blir upptäckt i tid är tragiskt. Den som blivit beroende av droger är inte fri.

  • Anders_S

   Leif: Ändamålen helgar medlen alltså? Det låter som omd et är vad du föreslår. Jag tycker nog du ska föröka tänka lite längre än vad näsan räcker.

   Dessutom är det så att drogproblem och missbruk är vanligare i lägre samhällsklasser.

 • Jag tycker mig minnas en tidningsrubrik om att de största drogproblemen i Stockholm bland ungdomar fanns i överklasskommuner som Lidingö och Danderyd. Men det kan vara ett felaktigt minne.

  Vad som däremot förmodligen stämmer är att det knappast är dom som kommer att trakasseras av polisen. Det kommer inte polisen att våga, deras föräldrar kan ju ha makt och därmed utgöra ett hot mot polisernas karriär. De kommer förstås att trakassera ungdomar från miljonprogramsområdena, för det är säkert.

  I USA använder både vita och svarta marihuana, men det är bara svarta som döms för det. Majoriteten av de svarta som sitter inne sitter där för drogbrott – oftast bagateller.

 • Pingback: Sur, bitter och besviken « Eric Wahlberg pratar()

 • Pingback: Sätt åt bemanningsföretagen!()

 • Pingback: Information, « Eric Wahlberg pratar()