”Mordplanerna” mot Vilks kokar ner till ingenting

De så kallade mordplanerna mot konstnären Lars Vilks, som fick svenska tidningar att bli som tokiga, blir allt mindre och allt obetydligare. Det verkar faktiskt som det hela var att skapa en höna av en fjäder, som en storm i ett vattenglas.

Av de ursprungligen 7 gripna på Irland är det endast två män som häktas i slutändan. Ingen är häktad för att ha planerat ett mord. En av dessa häktas för ”ett hotfullt sms”. Skulle sådant vara ett allvarligt brott tror jag nog den venska polisen kan gripa och arrestera alla svenska högerextremister på grund av kommentarer på bloggar och i tidningar. Det är i all fall inte seriöst att betrakta något sådant som del i en mordplan.

I slutändan har det alltså visat sig att det förmodligen aldrig funnits och inte finns några mordplaner mot Lars Vilks. Svenska tidningar blev tokiga utan anledning och förolämpade muslimer genom en totalt onödig och meningslös publicering av en tafflig Muhammedrondellhund. Det fanns inget hot mot yttrandefriheten och inga muslimska terrorister på Irland. När det  gäller den US-amerikanska kopplingen (Jihad Jane) så måste en människa som öppet diskuterar om man inte skulle döda Vilks snarare betraktas som lite störd än som en allvarligt menande terrorist.

Ingen terrorism, inga mordplaner och hysteriska svenska media är resultatet av en affär där jag redan från början misstänkte att allt inte stod rätt till (tidiga uppgifter gav också fel nationaliteter på de gripna).

Intressant?
Bloggat: Röda Malmö, Jinge,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements
 • Pingback: Lokalt och Vitsigt värre… « Back Nilsson()

 • Pingback: Jinges Web och Fotoblogg ¬ª Vilksaffären en bluff!()

 • martin

  Ja, det är märkligt. Det finns aldrig ett sånt pådrag när svenskar hotas och utsätts för attentat av nazister. Men skräcken för nazister är det ingen med makt som försöker piska fram.

  Jag var säker på att det var knäppgökar utan nån plan redan tidigt i denna härva. Annars hade tidningarna lagt upp steg för steg guider hur mordet skulle gått till.

 • Svempa

  Palmes mördare är inte heller gripen men det betyder ju inte att man kan koka ner det till ingenting. Ett brott blir inte mindre allvarligt för att få eller ingen kan dömas.

  • Anders_S

   Svempa: Ingen är mördad, ingen är ens anklagad för mordplaner. Jag tycker din jämförelse haltar lite. Det finns ingenting.

 • Danny

  nja, det kan se ut som det inte är något nu men några av dem är faktiskt inte släppta ännu. Köper det som sägs att mindre förseelser kan snarare vara skäl till att hålla kvar dem lite längre.

  Sedan att fler blir arresterade är väl bara bra i sådana här sammanhang.

 • Daniel

  Borde det egentligen inte tillhöra yttrandefriheten att tycka att det borde vara skottpengar på Vilks? Nu när dom försvarar yttrandefriheten så mycket så får väl kvinnan i USA egentligen säga vad hon vill utan att svenska högertidning helt plötsligt kacklar som en hel hönsgård.

 • Pingback: Obefintligt hot mot KTH | Svensson()

 • Gerd P

  Det behövs inte 7 pers i ett annat land för att ta livet av en sån som Vilks som går omkring öppet i Sverige -så jobbar väl ingen organisation.

  Det är helt genomskinligt att Irland tog chansen att gripa dom här personerna av andra skäl.

  Jag tror inte heller att svenska media är SÅ dåligt pålästa om terrordåd så dom gick på det här, men dom i sin tur tog väl chansen att tjäna pengar på stora rubriker.

  Vilks säger dessutom själv att han inte är oroad, när han visar upp att han har en yxa till hands hemma ”ifall han blir angripen”.
  Skulle han kunna försvara sej med en yxa mot ett mord som 7 pers har planerat och genomför tillsammans¬ø

  Det är verkligen pinsamt som antiterroristpropagandan används.
  Fy.

 • Pingback: Våldet och ojämlikheten | Svensson()

 • Pingback: Lars Vilks försvarare slåss för yttrandefrihet men spär på fördomar istället « Roya – Intersektionalen()

 • Johnny Lilja

  /*provokation, borttagen*/ #AS
  Tillåt mig citera Karl Marx: ”Upphävandet av religionen som folkets illusoriska lycka är ett krav på verklig lycka. Kravet, att illusionen om deras tillstånd upphävs, är ett krav på att upphäva ett tillstånd som kräver illusioner. Kritiken av religionen är därför ett embryo till en kritik av den jämmerdal vars halo religionen är. ”
  Dina småborgerliga, proreligiösa invändningar mot att publicera bilden tycker jag verkligen strider mot arbetarklassens intressen av frigöreslse från religionen.

  • Anders_S

   Johhny Lilja. Jag ser inget generellt fel med religion och tro som sådan. En religiösa människa kan var både marxist och nyliberal.

 • Johnny Lilja

  Däremot ser du publiceringen som ”onödig och meningslös”. Varför det? Ska inte folk få se vad det hela handlar om? Kritik mot en rektionär och patriarkal profet som står så långt i från socialismen som kan tänkas. Du borde välkomna bilden.