Obefintligt hot mot KTH

Det står nu klart att det så kallade hotet mot KTH inte var något verkligt hot. Det man kan lära sig av det inträffade är kanske att media bör ta det lite lugnare med den här typen av saker. Vi har under några dagars tid nu upplevt hur media överdrivit hotbilder, dels när det gäller ”mordplanerna” mot Lars Vilks och dels när det gäller hotet mot KTH.

Att polisen däremot undersöker det uttalade hotet som om det var ett allvarligt  menat hot är ju korrekt agerande. Men media kanske borde avvakta lite grann innan de slår på stora trumman. Som det nu är har media återigen agerat totalt oansvarigt och skrämt upp folk i onödan. Plus att man bidragit till fler hot via så kallad smittoeffekt.

Dessutom kanske människor borde lära sig att inte uttrycka sig slarvigt på internet. Både i fallet med det obefintliga hotet mot KTH och när de gäller de förmodligen obefintliga mordplanerna mot Lars Vilks.

Och polisen kanske borde försöka tona ner sådana här saker på ett mer aktivt sätt än man gjort nu. Så slipper ju en massa människor att bli oroliga.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements
  • Alexander

    Oavsett ivlket så är det förbjudet med mordhot så hoppas han straffas så hårt det går för denna typen av brott.

  • Management by fear, kallas det. En känd politisk taktik och numer är ju inte media den tredje statsmakten längre utan en del av den första.