Fiffelmoderater

Resan till Disneyland som ett antal riksdagsmän har gjort är bara ett exempel av många på hur moderata politiker beter sig. Det handlar om allt från fiffel till direkta olagligheter som när en moderat politiker i Öckerö kommun stal ett hus från en förståndshandikappad man. Det handlar om obehaglig inställning till folk i behov av hjälp, falska betyg (arbetsmarknadsminister Littorin) och direkta oegentligheter i samband med bygglov (handeslminister Björling).

I fallet med den av Shell betalda mutresan till Frankrike är det ännu inte säkert att något brott begåtts. Men i mitt tycke är det ändå direkt olämpligt att politiker åker på bjudresa från ett företag med direkta intressen i att bevara den nuvarande förbrukningen av bensin och olja. Ett bolag som Shell har direkta intressena att försöka motverka allt tal om växthuseffekt och klimathot. Det finns också många andra spekter på bjudresor av detta slag. En sak är dock helt säker. En politiker som låter sig bjudas på detta sätt är inte en pålitilig politiker utan en korrupt politiker.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Ännu inte säkert att nåt brott begåtts skriver du. Just det. Stanna där. Det här samhället kan inte styras av folks olika tyckanden enlig min synpunkt.

  (snygg omgörning av bloggen, jag gillar)

  • Anders_S

   Mary: Om det inte är ett brott så borde vi ändra lagstiftningen. Bjudresor av detta slag borde inte vara tillåtna. De fungerar korrumperande. Vare sig vi vill det eller inte. Det är inte bara moderater som blir korrumperade av sånt, utan alla människor.

   Nej, världen kan inte styras av moral. Utan av regler och lagar osv. Men moral behövs också och allt kan diskuteras och tyckas om.

 • Petrus

  Om det nu var en sådan fantastisk möjlighet att deltaga och närvara vid, varför inte åka dit på eget bevåg då?
  Och sen, kanske ännu värre då…
  Om den där moderaten (Blix tror jag han hette) upplevde det som en ytterst lyckad resa, är det då inte en än större risk, att han kan känna en viss tacksamhetsskuld gentemot personen på Shell som bjöd???