Alliansen satsar på ökad bilism

Om alliansen vinner valet i höst så tänker man satsas på ökad bilism genom att spendera minst 28 miljarder på en utbyggand av trafikleder för bilismen. Det största projektet är den så kallade Förbifart Stockholm, en satsning som innebär ökad bilism och svårigheter att satsa ordentligt på kollektivtrafik. Itsället för att satsa sådana jättesummor på ökad bilism till men för miljön så borde pengarna satsas på en utbyggnad av kollektivtrafiken i Stockholm. Fler och längre tunnelbanelinjer, fler och längre spårvägslinjer.

En alliansregeringen efter valet i september är alltså en klimatfientlig regering, en regering som satsar på individuella lösningar istället för gemensamma klimatvänliga lösningar. På trafikområdet såväl som inom andra områden.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!

4 svar på “Alliansen satsar på ökad bilism”

  1. I debattartikeln talas det så fint om att investeringarna omfattar åtgärder i hela trafiksystemet, för kollektivtrafiken, vägtrafiken och järnvägstrafiken. Men av dessa 28 miljarder så går 95% till motorväg.

  2. Investeringen ska troligtvis ses som en investering för den svenska bilindustrin. Fler Saab och Volvo kommer att behövas för att fylla motorvägarna.

Kommentarer är stängda.