Sexköp på sjukhus

På en psykiatrisk avdelning på Östra sjukhuset i Göteborg har en hallick kunnat utnyttja en kvinnas tjänster. Dels för eget sex med kvinnan, dels har han sålt sex med kvinnan till andra män. Kvinnan var intagen för psykisk sjukdom där tidigare sexuella övergtepp seplar stor roll och hallicken har varit medveten om detta och just därför sålt hennes tjänster då hon enligt honom ”ställde upp på allt”.

Detta är naturligtvis upprörande, men det är också det faktum att kunder, sexköpare, faktiskt besökt den sjuka kvinnan på sjukhusets psykavdelning. Man undrar ju faktist hur detta kan ha varit möjligt. Speciellt som polisen gjort sjukhusavdelningen uppmärksammad på problematiken i fallet. De ansvariga på avdelningen gjorde uppenbarligen inte mycket för att förhindra utnyttjande av kvinnan och klinikchefen tycks inte ha fått reda på vad som har skett.

Trots fallets karaktär har tingsrätten inte bedömt övergreppen mot kvinnan som grova.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements

One Reply to “Sexköp på sjukhus”

  1. Detta är fullständigt horibelt. Är man inlaggd på ett sjukhus så skall man vara fredad. Är det dessutom på en sluten avdelning så skall kraven var mycket högre.
    Flickan ifråga är 22 år och har under många år blandat alkohol med upp och ner mdicinering som läkare skrivit ut. detta har självklart försvagat henne och MD symtomen blommer fullt ut.
    Det är en mycket tragisk historia bakom denna nu till allmänhetens kännedom
    Jag begriper inte hur en person kan sälja ut en ung liten tjej på detta sätt och i stort sett fått 0 i straff.
    Hoppas Åklagaren drar detta case till Hovrätten. Kvinnan ifråga fick inget skadestånd

Kommentarer inaktiverade.