Ytterligare en anhållen i Landskrona

I fallet med den 78-åriga kvinnan i Landskrona som dog efter att ha blivit slagen har nu ytterligare en man anhållits. I det fallet för misstanke om skyddande av brottsling. Samtidigt anser polisen att misstankarna stärkts mot den anhållne 23-åringen. Något försvarsadvokaten inte håller med om.

Idag kommer två manifestationer mot våld att hållas i Landskrona, en kristen-muslimsk och en profan, icke-religiös blomsternedläggelse. Situationen kring fallet är infekterad och rasister försöker utnyttja det hela i politiskt grumliga syften. Det finns ingen anledning att hemfalla åt rasism, hat och fördomar.

En ung man har först misshandlat en äldre man och därfter en äldre kvinna som skadats så illa så att hon senare avlidit. Det är naturligtvis fruktansvärt. Uppenbart har den unge mannen som utfört misshandeln problem med sin impulskontroll, eller hade i alla fall vid det aktuella tillfället. Sådant har ingenting med ursprung att göra (däremot kan det ha med åldern att göra).

Hurvida det är rätt man som anhållits för misshandel vet vi inte ännu. Det verkar sannolikt, men han är inte skyldiga förrän han är fälld i domstol och än har ingen rättegång hållits. I skrivande stund har han inte ens blivit häktad.

Intressant?
Bloggat: Röda Lund, Röda Malmö,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements