Rasistidioter försvårar lösning av Landskronamisshandel

De rasister som så ivrigt hängt ut den misstänkte för misshandeln på parkeringen i Landskrona har enligt polisen allvarligt försvårat deras arbete. Genom att foton funntis ute på nätet har konfrontationer för att möjliggöra identifiering omöjliggjorts. Det har alltså blivit betydligt svårare att bevisa om mannen funnits på parkeringen eller inte.

Så effekten av rasisternas mobbeteende kan bli det motsatta mot det som de tänkt sig. Deras uthänging av den misstänkt kan bidar till att fallet inte blir löst. Är han skyldig kan ha gå fri för att de omöjliggjort vittneskonfrontationer och omöjliggjort identifiering av den misstänkte:

Från polisens sida har man också gjort klart att den tidiga publiceringen av den misstänktes bild försvårar utredningsarbetet. Eftersom bilden finns ute har det inte gått att arrangera fotokonfrontationer, varken med kvinnans 71-årige make som också misshandlades på parkeringsplatsen, eller med vittnen.

Är han oskyldig har de dessutom begått ett otrevligt övergrepp mot den personliga integriteten och felaktigt utmålat en person som en brottsling, som en mördare (vilket han överhuvudtaget inte längre är misstänkt för att vara). Inte bara det, man har genom att publicera personuppgifter om den misstänkte och bilder på en annan person med samma namn också gjort att en annan, helt oskyldig, människa drabbats av beskyllningar hot och problem på grund av detta.

Rasister är verkligen inga intelligenta personer om jag får säga så. På många olika sätt. I detta fall så ser till att det blir svårare att fälla en misstänkt för ett obehagligt brott och man gör så att oskyldiga människor drabbas av hot och förföljelse.

Intressant?
Bloggat: Röda Malmö, Röda Berget, Back Nilsson,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements