Drömläge för södra Gårda

Möjligheterna för att bevara landshövdingehusen på södra Gårda är större än på mycket länge. Situationen är nämligen den att vi närmar oss ett val och man kan då genom opinionsarbete tvinga politiker att lova saker inför valet som de sedan måste hålla om de vinner. Förutsatt att man byggt en stark opinion i frågan.

Förutsättningarna för att lyckas med en opinionskampanj i olika frågor är markant mycket större i samband med val än vid andra tillfällen. Kampen för att bevara Kungstorget i Göteborg är ett typexempel på det. Situationen där var att socialdemokraterna inför valet lovade att bevara Kungstorget, men den borgerliga majoriteten vill bygga parkaringsgarage. Socialdemokraterna vann valet men borgarna försökte innan maktöverlämningen att strata bygget. Då ockuperade vi torget och lyckades stoppa garagebygget fram till socialdemokraternas maktövertagande som då skedde vid årskiftet efter valet. Numera, som en följd av Kungstorgsockupationen, tillträder valvinnarna direkt.

Så det är dags för de som arbetar för att bevara södra Gårda att intensifiera opinionsarbetet.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements