Inte kräk, turk

Eller hur det nu var i den gamla sketchen, som väl var med i samma program som den mer berömda ”ormet kruper”, som aktualiseras av att en grek som utpekas som turk på ett yoghurtpaket har stämt mejeriet som gjort denna enorma fadäs. Att påstå att en grek är en turk. Mamma, mia.

Ormet Kruper:

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements
 • Working Class Hero

  Lustigt värre. Grekens chanser att vinna målet är obefintliga. Det blir att hosta upp rättegångskostnaderna. Dumskallar finns det överallt -det är en lyx som inte bara är förunnad Sverige.

 • Finns i Göta Kanal också:

  ”- Hörru din jävla turk…
  – Jag inte turk, jag greeeeeek!”

  • Anders_S

   Hampus: Ja, man har gjort en parafras på den gamla sketchen. Fast omvänt.

 • Daniel

  I vissa länder där i området är nationalidentiteten väldigt viktig.
  Makedonier, greker och turkar har ju krigat i 3000 år och fortfarande så tar dom illa upp om man tar fel och försöker stämma folk. I andra länder så blir ju folk bara förnärmade om man blandar ihop dom.

  Men ta sushirestarangerna i Göteborg. Det jobbar ju inga japaner i dom direkt, utan dom som driver dom är vietnameser och koreaner (och kanske en och annan kines, vi svenskar ser ju ändå ingen skillnad på dom precis som dom inte ser skillnad på svenskar, finnar och engelsmän). Tänk så många restauranger som hade kunnat bli stämda för att ha skändat den japanska kulturen.

  Vi har dessutom inte fått fel bild av mannen på yougurtförpackningen därför att chansen att träffa honom är oerhört liten, han ser lite turkisk ut och skulle man träffa på honom så är ju chansen att känna igen honom också väldigt liten. 50 miljoner kan han ju glömma att han kan tjäna på detta.

 • Jakob

  … även fast en nationellt sinnad grek (eller svensk med folkbildartendenser) nog skulle påminna dig Daniel om att slaver (alltså makedonier, bulgarer och serber med flera; de antika makedonierna talade av allt att döma en litet arkaisk variant av grekiska) bara funnits på Balkan sedan 600-talet, och att olika turkfolk invaderade östra Mindre Asien på 1000-talet. Det senare påpekar ju gärna såväl armenier som kurder, som liksom grekerna verkligen funnits i området i närmare 3000 år… och kan nog liksom greker (och turkar) snabbt bli förbannade över felmärkt yoghurt.

  • Anders_S

   Jakob: Fast den är ju inte felmärkt. Yoghurten alltså. Man köpte en bild på en man med orientaliskt utseende, Fick en sådan bild och använde den. Grekisk mat är ju dessutom egentligen turkisk mat (det grekiska köket är allså egentligen en del av det turkiska köket) så det är ju inte konstigt att man angav turk eller Turkiet på en bild av en okänd man med orientaliskt utseende.

   Sen glömde du förstås de olika rumänska folk (rumäner, vlacher etc) som funnits på Balkan sen i alla fall romartid, dsv cirka 2000 år, albaner som har funnits där jämt eller inte, de olika germanska (goter, gepider, langobarder med flera, efterlämnande ariansk kristendom, vars trosanhängare senare kallades bogomiler eller katharer) och mongoliska folk som drog härjande genom trakterna, efterlämnande namn (Attila, Ildiko) och mycket annat.
   😉

 • Peter

  Bäst är ju att samma man firmerar som grek på samma mejeriets tsatsiki-förpakning. Kolla i hyllan!

 • Pingback: Bögarnas fel | Svensson()