Småstökigt vid demonstrationer på Hisingen

Jag är självklart av åsikten att moskén på Hisingen ska byggas. Det blir i så fall den andra fristående moskébygganden i Göteborg. Den första byggdes redan på 1970-talet i Högsbo. Det är hög tid att Göteborg får en till för en mer vanlig islam. Den i Högsbo tillhör ju  en udda inriktning inom islam, Ahmadiyya-rörelsen.

Jag gillar inte nazisternas demonstration mot moské och stöder motdemonstrationen, men i det aktuella fallet anser jag att genomträngningsförsök (om de överhuvudtaget förekommit) inte var ett taktiskt riktigt handlande och alltså något jag inte tycker var så smart. Det är också möjligt att polisen använt pepparsprej utan att folka försökt ta sig igenom avspärrningarna och det är självklart något att fördöma.

Samtidigt ser det inte ut att ha varit något värre tumult då polisen på de bilder jag har sett inte har haft hjälmar.

I Landskrona, där nazister försöker profitera den olyckliga och otrevliga dödsmisshandeln av en äldre kvinna, tycks det än så länge ha gått lugnt till.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , Landskrona,

Advertisements
 • Niklas

  Nu tycker jag det är olyckligt att folk fortsätter med den löjliga och skadliga vidskepelsen, vare sig det är kristendom, islam eller buddhism, men självklart ska de som nu av någon outgrundlig anledning finner detta behovet ska få samlas nånstans precis som alla andra typer av organisationer. Dock så tycker jag inte de eller någon annan religiös organisation (inklusive svenska kyrkan) ska få någon slags speciell status under lagen, religiösa organisationer ska ha samma status som frimärkssamlarorganisationer, eller möjligtvis som ett företag beronde på om de är vinstdrivande eller ej.

 • Pingback: Moteld Landskrona och Göteborg. | annarkia()

 • Pingback: Tokvänstern visar sin syn på demokrati « Allahu Akbar()

 • Tony

  ”(om de överhuvudtaget förekommit)”

  Jag var där, det förekom. Faktum är att det enbart var vänsterextremister och muslimer som stod bakom tumultet. Fast det var ovanligt lungt.

  • Anders_S

   Tony: ja det vare ett mindre tumult och ett eller två inträngningsförsök. Men lugnt som du säger. 300 motdemonstranter och en patetisk liten nazistskara. Så var det i Landskrona också (fast utan tumult), patetiskt liten nassegrupp och mångdubbelt fler motdemonstranter.

   Hu du kan vet att det fanns muslimer bland de som gjorde inrytningar övergår dock mitt förstånd. Vänsterfolk vet vi, men muslimer? Frågade du folk, fanns det gröna flaggor eller hittar du bara på?