Allt fler flygplatser öppnar igen

Över hela Europa börjar flygplatser sakteliga öppna i takt med att det uppstår kilar och luckor där ingen aska finns enligt de modeller och beräkningar man använder sig av för att avgöra var det är farligt att flyga och var det är ofarligt. I Sverige har flygplatserna öppnats med start i norr. Allt fler bolag kan därför börja flyga hem passagerare från olika håll.

Om jag själv hade blivit strandsatt i södra eller mellersta Europa (det är så långt jag brukar resa) hade jag dock varit hemma för länge sen. Förmodligen redan samma dag som jag blev strandsatt. Genom lokaltåg och liftning. Även om folk tycks hjälpas åt en hel del förvånas jag ändå över den handfallenhet och/eller gnällighet som lyser igenom i en del intervjuer och reportage. Reser man mycket så blir det problem av olika slag. Nån gång, fler gånger och på olika sätt. Det ingår i resandet liksom.

Så det verkar inte som om det totala flygstoppet blir så långt, men man kan nog räkna med fler och partiella flygstopp så länge som Eyjafjallajökull fortsätter spy ut aska. Så det finns nog anledning att vara försiktig med flygresorna så att man slipper bli strandad nånstans.

Intressant?
I media: DN1, 2, SDS, AB, Skanskan,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements

3 Replies to “Allt fler flygplatser öppnar igen”

Kommentarer inaktiverade.