Bra med bebyggelse mellan älven och Första Lång

Det är bra att det nu börjar spekuleras och skrivas om att området mellan Första Långgatan och Göta älv borde bebyggas med bostäder och verksamhetslokaler. Som det nu är så är området en tom, outnyttjad och öde parkeringsöken. Naturligtvis borde där vara bostäder och arbetsplatser istället. Fast jag tycker nog man kan låta Stena Line vara kvar. Besökarna från Danmark och genomströmningen av passagerare från olika håll ökar ju förmodligen möjligheterna till verksamheter i området.

När det gäller områdets utformning har min bror som är arkitekt skissat på en plan för hela Linnéstadsområdet:

Han har dessutom lagt ett mer konkret och fantasifullt förslag kring Järnvågsområdet bakom Folkets Hus, Nordens Istanbul. Ett förslag om innebär att biltrafiken och tunnelmynningen inte är nåt större problem, en moské vid Järntorget:

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements