Åklagaren som tror han är obducent

Björn Eriksson är riksåklagaren som får polismål när man vill att utredninagrna och åtalen mot polisen ska begravas bakom Erikssons dumdryga och nonchalanta kommentarer. Eriksson är riksåklagaren som får de ärenden man inte vill få upp i rätten. Eriksson är polisbeskyddaren nummer ett bland åklagarna.

För att kunna lägga ner ärendet och utredningen mot de poliser som orsakade Johan Liljeqvists död så har Björn Eriksson nu bestämt att han är en bättre obducent och läkare än den utbildade obducent och läkare som fastslagit att det var våldet vid polisingripandet som dödade Liljeqvist. Enligt Eriksson, som inte ens har sett den dödes kropp och än mindre har någon kompetens att obducera för att bestämma dödsorsaker, så dog inte den unge mannen av polisens våld utan av nåt annat. Allltså bestämde Eriksson att ärendet kunde läggas ner eftersom polisen inte kan ha begått nåt brott eftersom deras ingripande inte dödade Johan Liljeqvist.

Eftersom Björn Eriksson tycks anse att obducenter inte längre behövs och knappast domstolar heller så kanske vi hädanefter får överlåta all rättskipning till Eriksson själv. För han tycks ju betrakat sig själv som bäst på det mesta. Nästan som ett slags gud. Och i Erikssons händer så garanteras rättsäkerheten, eller hur?

Knappast. Det inträffade visar istället att det nuvarande systemet i Sverige för ayy utreda polisers eventuella brott inte fungerar. Det skapar oklarheter och luddigheter. Utredningar genomförs inte ordentligt och förtroendet för rättsmaskineriet undermineras. Det är verkligen inte bra.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Ja det är inte riktigt klokt. Hela dagen har jag gått och lyssnat på Eko efter Eko och verkligen skämts å den här stupida mannens vägnar! Hans kommentarer har ju verkligen varit helt vansinniga.

  Förtroende får Sveriges rättsväsende, någon..? Nej, tänkte väl inte det heller.

 • Sven-Anders

  Upprörande att läsa om detta. Hörde ett inslag om det i P1 också. Ska viligt erkänna att jag trodde mer om polis och rättsväsendet i Sverige. Kan han verkligen gå iland med detta?

  • Anders_S

   Det är en ytterst obehaglig historia. Enda sättet att sånt här inte längre ska ha möjlighet att ske är att en särsklid myndighet inrättas för utredning av polisers misstänkta brott.

 • Gerd P

  Poliserna satte sej på Johan Liljeqvist och skadade hans hjärta och lungor mycket, mycket allvarligt -men han dog inte på direkten utan han levde fortfarande när dom släpade in honom på akuten. Han dog där på sjukhuset efter det.

  Med Björn Ericsons spelade logik skulle detta kunna jämföras exakt med om jag misshandlar Björn Ericson och slår honom i huvet så han får hjärnblödningar men inte dör direkt utan ligger medvetslös ett tag innan han dör -då är jag helt Oskyldig, precis som dom här snutarna som Björn Ericson friar.

  Björn Ericson är en genomkorrumperad överåklagare. Han är förälskad i poliser och friar alla såna pga denna vänskapskorruption. Rättvisa är helt ointressant för honom, det har han visat under många år.

  Så det är inte konstigt att han efter Gbg2001 flyttade över till den ”nya” internutredningen inom polisen. Den ligger fortfarande inom polisen och skiljer sej minimalt från den gamla som vi alla vet var genomrutten.

  Det finns en likadan skitstövel till där på Riksenheten för polismål, vice överåklagare Lars Willquist
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7020046.ab

  Dom idioterna som tillsatte dom här vänskapskorrumperade typerna trodde antagligen att dom skulle göra poliskåren en tjänst, men så är det inte -det blir tvärtom så att allmänhetens förtroende för poliskåren bara sjunker och sjunker ännu mer.

  Vi måste få en HELT oberoende kommission för att utreda misstankar mot poliser -typ den dom har i Norge, eller den i England http://www.ipcc.gov.uk/

  Ingen myndighet ska utreda sej själv -vad det det för konstig tanke.
  Då skulle ju privatpersoner också få utreda brottsmisstankar om sej själva.

  Ericson och Willquist bör sparkas ur den ruttna Riksenheten för polismål.

 • Anders_S

  Ulf O: Din historia är väl så upprörande, men den handlar inte om det jag skrivit om så kommentaren får inte komma in. Jag har mycket bestämda regler för hur man får kommentera.

  http://www.zaramis.nu/blog/kommentarsregler/