Stefan Allbäck inblandad i muthärva?

En muthärva inom Göteborgs kommun verkar vara på väg att rullas upp. Uppdrag Granskning har undersökt hur beställningar för olika byggnadprojekt inom fritidssektorn i Göteborg har gått till och man menar att en f.d. tjänsteman tagit mot mutor för att ge jobben till vissa byggare, däribland Stefan Allbäck som han också är bekant med:

En före detta tjänsteman hade i uppdrag att beställa byggnadsarbeten till stora fritidsanläggningar i Göteborg.

Han godkände för kommunens räkning mellan 2002 och 2005 fakturor från ett byggföretag ägt av Stefan Allbäck, tidigare allsvensk fotbollsspelare.

Samtidigt kände han Allbäck väl.

Han besökte dennes sommarställe på den Franska Rivieran och han fick hantverksjobb utförda, bland annat ett garagebygge på Tjörn.

En kollega till tjänstemannen beställde jobb av Allbäck mellan 2002 och 2005 för drygt 4,5 miljoner kronor.

Stefan Allbäck förnekar helt att han skulle ha har haft några privata affärer ihop med tjänstemännen. Han menar sig vara utsatt för förtal och har gjort en polisanmälan och har därför inte uttalat sig till media om ärendet.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!

4 svar på “Stefan Allbäck inblandad i muthärva?”

  1. är det inte läge att sy in gubbarna så att åklagare och ekomyndigheter i lugn och ro kan reda ut soppan annars är risken stor att bevismatreal ”försvinner ” om det nu inte redan är borta och där med går det inte att åtala för dessa brott!

Kommentarer är stängda.