Askan från Eyjafjallajökull fortsätter skapa problem

Problemen för flygtrafiken som orsakas av askan från den isländska vulkanen Eyjfjallajökulls utbrott fortsätetr orsaka problem för flygtrafiken i Europa. I går var det luftrummet över Irland som var stängt ett antal timmar, idag är det luftrummet över Skottland och Nordirland.

Beroende på vindriktning och vindstyrka så kommer problemet att flytta runt i Euopa inom överskådlig framtid, dvs så länge som Eyjafjallajökull har utbrott. Vilket kan handla om uppemot två år, för så lång tid varade utbrottet förra gången som den relativt beskedliga vulkanen hade utbrott. Om Eyjafjallajökulls utbrott sen följs av ett mycket större utbrott i den närliggande större och besvärligare vulkanen Katla så kan problemen för flygtrafiken vara ännu längre. Det kanske är dags att tänka på en omställning av Europas transportsystem.

Intressant?
Bloggat: Röda Malmö,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements