Oroväckande opinionsundersökning

En opinionsundersökning från Demoskop visar att regeringspartierna i alliansen nu har ett opinionsmässigt övertag. Detta beror främst på en minskning för miljöpartiet. Förändringarna i undersökningen är dock inte så stora att de är säkerställda så man får nog ta denna undersökning med en nypa salt. Men oroväckande är det ändå. Enligt undersökningen så lyckas inte Sverigedemokraterna ta sig in i riksdagen.

Intressant?
Bloggat: Röda Malmö, Internationalen, Röda Lidköping, Jinge,
Borgarmedia: EX1, 2,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements

5 Replies to “Oroväckande opinionsundersökning”

  1. Expressen har uppdaterat artikeln nu. Nu står det att blockförändringarna är statistiskt säkerställda men att partiförändringarna inte är det. Bara för kännedom.

    1. Kristoffer: OK, och tack. Men jag tror nog ändå vi ska ta den med en nypa salt. Demoskops undersökningar brukar inte vara så bra.

  2. Sannolikhetslära kan vara intressant. Slå en tärning 100 gånger. Snittet kommer ligga på kring 3.5. Utför samma experiment 1000 gånger. För det mesta kommer snittet ligga på 3.5, men ibland kanske på 3.2 och någon gång på 3.8. Men snittet i sin helhet förblir fortfarande 3.5.

    Samma med opnionsundersökningar. Gör man en drös av dem, alla baserade på slumpmässigt utvalda individer, kommer de flesta resultat ligga längs normen, men en del avvika uppåt och andra nedåt. Om så är fallet med denna undersökning vet vi inte.

    Däremot vet vi att det med så många undersökningar som gjorts garanterat finns de som avvikit, oavsett s.k ”felmarginaler”.

  3. Demoskops undersökningar är inte att lita på….de hamnar ofta snett.

  4. När man pratar med folk runt i kring i samhället skulle jag säga att snittet bland poitiskt någorlunda insatta lutar starkt åt vänster. Jag brukar prata så snart jag har chansen, i affären, på tåget, på flyget, på bussen, i T-banan, på kurser, på restauranger osv. Det finns en grupp som irriterar mig, och det är de som är totalt ointresserade av politik och inte förstår hur förödande det är att de lika väl kan rösta höger som vänster. De har inte en blekaste aning om skillnader blocken emellan. Det är dessa som givetvis ger felmarginaler i opinionsundersökningarna. Det beror på dagsformen hur de svarar.

Kommentarer inaktiverade.