Eyjafjallajökull fortsätter stoppa flygtrafik

Nya askmoln från vulkanutbrottet på i Island stängde igår flygtrafiken i delar av Europa. Med stor säkerhet kommer det att fortsätta på detta sätt i mer än ett år. Att flyga under denna period kommer att innebära att man inte vet om man kommer hem i tid eller hur man kommer hem.

Lösningen på problematiken och dessutom en lösning som är bra för miljön är att vi måste flyga mindre. Åka mer tåg. Då behövs en satsning på fler tåg och järnvägar så att det smidigt går att åka från Sverige till olika städer på kontinenten. Det måste också bli möjligt att boka biljetten på ett och samma ställe så man inte behöver logga in på varenda järnvägsbolags hemsida.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Advertisements
  • Lee

    Bra skrivet.